Friptura de pui cu lamaie

de Miha in Pui, 13 Ian 2011 | 2679 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 5-6 catei usturoi
  • 6 linguri ulei de masline
  • 3 lamai
  • sare si piper
  • Pentru garnitura:
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 50 g cascaval
  • 1 ou
  • sare si piper
  • nucsoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de pui cu lamaie:

Usturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta de usturoi.


Cu acest amestec ungem copanelele de pui, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, dupa care se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor pana se rumenesc.


Intre timp pregatim garnitura:


Cartofii curatati si spalati ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si pasam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust. Cand s-au incorporat foarte bine adaugam oul si amestecam energic.


Compozitia se pune intr-un posh si in tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza "moate" mici de cartofi.


Se da tava la cuptor la foc mediu spre mare, pana incep sa se rumeneasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de pui cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Cris2711 1

13.01.2011, 21:54

miha Like iti pusesem de dimineata,dar eram pe fuga,am avut un termin important,vreau sa-ti spun ca si eu vreauuuu si arata megasuper

mirela0911 1

13.01.2011, 22:40

delicioase pulpele

mamidesara 1

22.01.2011, 23:28

frumoasa prezentarea!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dulceata de dovleac placintar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de pui