Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Usturoiul se piseaza foarte bine cu sare. Se adauga rozmarinul, piperul, apoi uleiul putin cate putin, amestecand pana se obtine o pasta. Lamaile se storc, iar sucul obtinut se toarna peste pasta de usturoi.
Cu acest amestec ungem copanelele de pui, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru 1 ora, dupa care se pun intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Intre timp pregatim garnitura:
Cartofii curatati si spalati ii fierbem in apa cu sare. Scurgem apa si pasam cartofii. Adaugam untul, cascavalul ras, sare, piper si nucsoara dupa gust. Cand s-au incorporat foarte bine adaugam oul si amestecam energic.
Compozitia se pune intr-un posh si in tava tapetata cu hartie de copt se spriteaza "moate" mici de cartofi.
Se da tava la cuptor la foc mediu spre mare, pana incep sa se rumeneasca.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult