Friptura de rata la cuptor

de mihaelar63 in Rata, 18 Iul 2014 | 13629 vizualizari

 

Doua picioruse de rata si pieptul ei au fost protagonistele unei cine reusite .

Rata cuminte si gustoasa de casa :D . Nu are cum sa fie rea .

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare + pieptul de la rata
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei Kapia
  • 1 pahar vin alb
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei susan
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • cimbru
  • menta
  • sare
  • patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de rata la cuptor:

Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .


Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .


Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .


Puneti carnea la frigider 1-2 ore sa se marineze .


Curatati si spalati legumele . Taiati julien ardeiul si cubulete ceapa.


Puneti legumele peste carne si presarati pe deasupra cu pudra de ghmbir .Turnati in tava vinul .


Tava se infasoara bine in folie de aluminiu si se da la cuptorul incins 45 minute .


Dupa trecerea a 45 min. se indeparteaza folia si rata se lasa inca 15 minute pentru rumenire .


Feliati pieptul de rata .


Serviti friptura de rata calda alaturi de garnitura preferata .


Din motive,, personale '' noi am avut langa doar salata de varza . :D

 

TIPS-URI

1

Daca marinati carnea rezulta o friptura mai frageda si mai aromata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de rata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Mihaela11_jo 1

18.07.2014, 22:44

Foarte apetisanta

simona72 1

19.07.2014, 08:54

Ce bunatate!!

mihaelar63 1

19.07.2014, 16:51

Va multumesc pentru aprecieri . Carnea de rata este delicioasa mai ales daca oratania este crescuta la curte . Am preparat-o ne-pretentios , si vad ca mi-a iesit , atat gustul cat si prezentarea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de rata