Friptura marocana de berbecut

de mihaelar63 in Oaie, 13 Apr 2020 | 1019 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce. De fapt aceasta era marea mea curiozitate, ce aroma dau lamaile uscate? Va spun sincer ca merita asteptarea, aroma este fina si deosebita, ai impresia ca mirosi un dulce rafinat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet berbecut
  • 1 kg pulpa berbecut cu os
  • 100 ml ulei masline
  • 10 frunze mici dafin
  • 15 cepe foarte mici albe si rosii
  • 2 lamai uscate
  • 1 lingura oregano maruntit
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita pudra de curcuma -optional
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • otet balsamic
  • sare
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marocana de berbecut:


  1. Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date.

  2. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor.

  3. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore.

  4. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua frunzele de dafin si ceapa.

  5. Stropiti bine totul cu otet balsamic.

  6. Se toarna apa in tava, atat cat sa acopere carnea.

  7. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 2 ore.

  8. In ultima jumatate de ora se indeparteaza folia de aluminiu ca friptura sa se rumeneasca.

  9. In ultimele 10 minute puneti si rosiile cherry stropite si ele cu otet balsamic ca sa se inmoaie usor.

  10. Serviti friptura marocana de berbecut cu garnitura de orez sau cus-cus.


Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marocana de berbecut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Panacris 1

14.04.2020, 16:04

madi_marin 1

14.04.2020, 19:42

Rocsi 1

14.04.2020, 20:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor