Friptura marocana de berbecut

de mihaelar63 in Oaie, 13 Apr 2020 | 1841 vizualizari

 

 Pentru aceasta reteta m-am inspirat de chef Yotam Ottolenghi. In mod special mi-am lasat cateva lamai bio sa se usuce. De fapt aceasta era marea mea curiozitate, ce aroma dau lamaile uscate? Va spun sincer ca merita asteptarea, aroma este fina si deosebita, ai impresia ca mirosi un dulce rafinat.

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet berbecut
  • 1 kg pulpa berbecut cu os
  • 100 ml ulei masline
  • 10 frunze mici dafin
  • 15 cepe foarte mici albe si rosii
  • 2 lamai uscate
  • 1 lingura oregano maruntit
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita pudra de curcuma -optional
  • 1/2 lingurita pudra chilli
  • otet balsamic
  • sare
  • rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura marocana de berbecut:

  1. Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date.
  2. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor.
  3. Lasati carnea sa se odihneasca la rece chiar si 24 ore.
  4. Dupa acest timp se adauga lamaile taiate in doua  frunzele de dafin si ceapa.
  5. Stropiti bine totul cu otet balsamic.
  6. Se toarna apa in tava, atat cat sa acopere carnea.
  7. Tava se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor timp de 2 ore.
  8. In ultima jumatate de ora se indeparteaza folia de aluminiu ca friptura sa se rumeneasca.
  9. In ultimele 10 minute puneti si rosiile cherry stropite si ele cu otet balsamic ca sa se inmoaie usor.
  10. Serviti friptura marocana de berbecut cu garnitura de orez sau cus-cus.

  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura marocana de berbecut" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor