Fructe de mare cu mazare verde si busuioc

de mihaelar63 in Fructe de mare, 10 Ian 2016 | 2609 vizualizari

 

  Sambata in meniu avem tot la doua saptamani paste . Mai rar cam la o luna chiar doua avem fructe de mare . Locuim doar in Ardeal nu in Caraibe :D
   
 

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mix fructe mare scoici ,calamari mini-creveti
  • 300 gr mix mazare verde -morcov [ congelate ]
  • 2 fire ceapa verde tocate
  • 4 catei usturoi maruntiti
  • 4 linguri ulei aromatizat cu flori de oregano [ productie proprie]
  • 1 borcan rosii cherry in bulion cu busuioc, usturoi si ardei iute [productie proprie ]
  • 2 linguri busuioc tocat
  • 1 lingurita rasa sare Himalaya
  • 2 mini ardei -rosu, portocaliu
  • Patrunjel verde
  • busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu mazare verde si busuioc:


  1. Se pune la sotat ceapa si usturoiul in ulei .

  2. Cand acestea devin sticloase se aduga mazarea si morcovii .

  3. Se lasa pe foc impreuna 5 minute amestecandu-se .

  4. Se pun fructele de mare care s-au dezghetat si au fost spalate cu apa rece .

  5. Dupa cateva minute cand crevetii incep sa devina rozalii se adauga rosiile in bulion si ardeii taiati mici rondele .Sarati .

  6. Se mai soteaza cateva minute si se servesc fructele de mare cu verdeata , patrunjel si busuioc verde .

 

TIPS-URI

1

Fructele de mare sunt deja semipreparate . Nu se gatesc prea mult . Scoicile incep sa se ,, sfarme'' .

2

Nu am mai avut nevoie de nimic iute .Rosiile mele in bulion au fost foarte picante de la ardeiul iute .

3

In sezonul estival folositi mazare verde si morcovi proaspeti care au fost fierti .

4

Daca doriti ca masa sa fie mai consistenta fructele de mare se pot servi cu garnitura de orez sau cu paste [ tot de orez , de preferinta ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu mazare verde si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

anca_rm 1

12.01.2016, 09:00

Mihaela tu numai din astea faci ? Un deliciu , Vreau si eu , mie pofta

mihaelar63 1

12.01.2016, 09:40

Anca , astea-s garantat Mihaela Atat de mult imi plac culorile incat din cand in cand maresc poza sa ma,, satur'' Dar sunt fata buna , impart cu prietenii

dantes 1

12.01.2016, 12:35

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos aromat și cus-cus