Fructe de mare cu orez si spanac

de mihaelar63 in Fructe de mare, 7 Dec 2018 | 4819 vizualizari

 

  Cam de multisor nu am mai preparat eu ceva cu fructe de mare. Aceste preparate imi dau energie si buna dispozitie cu coloratura lor. Scoicile mi-au parut cam putinele si am suplimentat cu cateva tentacule de calamar si cateva rulouri de surimi. Nu dati tare cu piatra. Eu zic ca nu-i sinucidere  sa mananci o data pe an surimi. Nu-i mai mare decat sa defilezi frecvent prin fata tejghelelor si sa consumi acele preparate de la branduri care a nu le numim [ asta sa nu dam idei ].

 

INGREDIENTE

  • 300 gr scoici decorticate [congelate ]
  • 100 gr tentacule calamar in ulei de masline [conserva ]
  • 10 batone surimi
  • 10 rosii chery
  • 4 linguri ulei masline aromatizat cu busuioc si rozmarin [productie proprie ]
  • 4 catei usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 pahar vin alb [100 gr ]
  • 2 linguri otet orez
  • ierburi de Provence
  • piper cu coja de lamie -macinate
  • sare de Himalaya
  • busuioc verde
  • orez cu spanac -https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fructe de mare cu orez si spanac:

  1. Curatati si spalati legumele.
  2. Ceapa se taie rondele. Usturoiul se feliaza fin. Ardeii se taie cubulete.
  3. Eu am clatit scoicile cu apa rece si le-am scurs in sita cu ochiuri mari .
  4. Caliti usor in ulei ceapa si usturoiul. Adaugati ardeii cubulete.
  5. Cand acestea sunt usor lucioase se pun scoicile decongelate.
  6. De acum se lucreaza foarte rapid. Pana la finalizarea preparatului dureaza maximum 5 minute .
  7. Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati .
  8. Condimentati cu sare, ierburi de Provence si piper cu lamie .
  9. Se pun rosiiorele cherry.
  10. Adugati vinul si otetul de orez .
  11. Surimi se taie bucati mai mici de cate 2-3 cm sis e pun in Wok peste scoici impreuna cu tentaculele de calamar.
  12. La servire adaugati frunzulite de busuioc verde, atat taiat cat si frunzulite intregi.

                  Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Scoicile prea mult preparate termic se zdrobesc si isi pierd din forma si calitati.

2

Despre ierburile de Provence : https://www.reteteleluiradu.ro/herbes-de-provence-aromele-unei-bucatarii-exceptionale/

3

Vinul ideal ar fi alb demi-sec langa acest preparat. Pentru domnite gingase, merge si roze :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Fructe de mare cu orez si spanac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste