Fursecuri cu nuci si alune

de diaconta in Dulciuri, 25 Dec 2010 | 2526 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu,mi-a placut atat de mult,incat din start am facut portie dubla si tot s-au dovedit a fi putine.

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 75 gr zahar brun
  • 75 gr zahar tos
  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • lamaie
  • sare
  • 250 gr nuca si alune
  • visine din compot
  • dulceata de merisoare salbatice
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuci si alune:

Untul se amesteca cu zaharul si vanilia pana cand se obtine o crema pufoasa.Se separa albusul de galbenus.

Galbenusurile se incorporeaza pe rand in crema de unt.Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se va obtine un aluat de o consistenta delicata.

Nuca si alunele se prajesc si se taie in bucatele mici.

Din coca obtinuta se fac bilute,care se dau prin albusul batut spuma,iar apoi prin nuca si alune.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt.Se apasa cu degetul in mijlocul fiecarei bilute pentru a face un loc in care vom pune o visina sau dulceata,dupa preferinta fiecaruia.

Se pun la cuptor.Eu am lasat focul mic pentru ca sa nu se arda nuca,asa ca le-am lasat cam 25 de minute.

O reteta deosebit de simpla si sunt delicioase.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuci si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri cu nuci si alune-0
Fursecuri cu nuci si alune-1
Fursecuri cu nuci si alune-2
Fursecuri cu nuci si alune-3
Fursecuri cu nuci si alune-4

COMENTARII (35)

Cris2711

Cris2711 1

27.12.2010, 18:27

party fara mine? Noroc foarte bun

diaconta

diaconta 1

27.12.2010, 18:36

nu se poate fara tine Cris

Cris2711

Cris2711 1

27.12.2010, 18:38

puuuuuuuuup duuuuuuuulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec de ciocolata si menta

de Rux 9

Chec de ciocolata...

ieri la 23:34

Gogosi

de ancutsa 4

Gogosi

ieri la 23:03