Fursecuri fragede, cu unt si vanilie

de laura_n in Dulciuri, 5 Dec 2015 | 1259 vizualizari

 

Dintotdeauna mi-au placut fursecurile, am ales cateva combinatii de ingrediente de-a lungul timpului.
Astazi va aduc cateva fursecuri facute din imboldul dat de Iuliana Florentina Avram. Aratau atat de bine, ca toate preparatele ei de altfel.
Am modificat subtil reteta, insa m-am bucurat de fursecuri la fel de fragede si ii multumesc mult Iulianei atat pentru inspiratie, cat si pentru reteta.
Fac precizarea ca succesul unei retete depinde in mare parte de respectarea ingredientelor, a cantitatilor, a modului de preparare, insa calitatea ingredientelor poate influenta rezultatul.
Exemplul cel mai bun il reprezinta faina care poate avea caracteristici diferite, mai umeda, mai uscata, ceea ce poate induce de cele mai multe ori o modificare a cantitatii utilizate. Untul este un alt exemplu de ingredient care influenteaza rezultatul, si anume, exista unt mai gras, unt cu mai multa apa in continut, etc.
Asadar, eu am adaptat in functie de tipul meu de faina, usor mai umeda, de unt foarte gras, care necesita oarecum o cantitate modificata in cadrul retetei.
Din acest motive, va fac aceste precizari care pot fi de ajutor. La fel, modul de preparare este foarte important, sunt biscuiti la care nu trebuie mixat foarte mult aluatul, ci doar usor framantat, sunt retete unde poate fi de ajutor un pic de bicarbonat sau praf de copt, etc.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • - 250 g faina alba
  • - 150 g unt nesarat, gras
  • - 80 g zahar pudra
  • - 1 galbenus
  • -1 pastaie vanilie (aroma)
  • - un praf de sare
  • pentru glazura:
  • - 200 g ciocolata cu lapte
  • - 2 linguri unt
  • - 50 ml lapte
  • - ornamente colorate
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede, cu unt si vanilie:

Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma.

Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si pastra forma la copt. Oricum, se vor lasa usor in timpul coptului, se vor lati.

Se spriteaza fursecuri in diferite forme, direct in tava de copt prevazuta cu hartie pergament si se coc la foc mediu, aproximativ 20 minute. Eu am folosit un dui mai gros, si au iesit mai mari, a durat un pic mai mult si coptul.

Se scot din cuptor, se transfera cu ajutorul unei spatule late pe un gratar de prajituri, sau se pot lasa la racit direct in tava. Eu va recomand sa le transferati pe un gratar, se vor raci uniform.

Ciocolata, untul si laptele se pun intr-un vas pe care fie il puneti direct pe foc la aragaz, fie in cuptor, important este sa se topeasca si sa se omogenizeze.

In aceasta glazura, se vor introduce fursecurile, apoi se vor orna cu bombonele, fulgi de cocos sau cu ce doreste fiecare. Se pun la rece pana in momentul servirii.

Mie imi place sa iasa usor crocante, dar fragede totodata.

Sper sa va fie de folos si voua!

 

TIPS-URI

1

folositi unt nesarat.

2

manevrati cu atentie cat sunt fierbinti, fiindca sunt extrem de fragede si se pot rupe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede, cu unt si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (21)

Gherca Daniela 1

06.12.2015, 18:14

ce frumoase si bune sunt!

MotanLaOale 1

06.12.2015, 20:31

bune bune

-Licurici- 1

07.12.2015, 08:12

Tare mult imi plac!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!