Fursecuri fragede glazurate si decorate

de Valclaudia in Dulciuri, 7 Feb 2016 | 635 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 oua mari de casa
  • 300 gr. unt gras
  • cca 500-550 gr. faina alba proaspat cernuta
  • un praf de sare
  • 300 gr. zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura cacao

Glazura:

  • 200 gr. ciocolata amaruie
  • 50 gr. frisca lichida

Decor:

  • fistic nesarat taiat grosier
  • bombonele colorate
  • cristale colorate de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede glazurate si decorate:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Mixam ouale cu zaharul, praful de sare si untul.


Adaugam praful de copt si esenta de vanilie.


Incorporam faina, vom obtine un aluat gras, ferm.


Pe masa de lucru presaram pudra de cacao, apoi trecem aluatul peste pudra, ne jucam astfel putin cu el, pana obtinem un efect marmorat.


Dam aluatul la rece pentru 1 ora.


Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Intindem aluatul pe masa de lucru infainata in strat de 1/2cm.


Decupam fursecurile in formele dorite, apoi le asezam in tavi captusite cu folie de teflon sau hartie de copt.


Dam tavile la cuptor pentru 20 minute, apoi scoatem fursecurile pe un gratar la racit.


Pentru glazura topim ciocolata in frisca lichida la foc mic intr-o craticioara.


Ungem fursecurile cu glazura, apoi le decoram dupa inspiratie cu fistic, bombonele colorate si cristale de zahar.


Pofa buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede glazurate si decorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Gicuta69 1

07.02.2016, 18:32

mihaelar63 1

07.02.2016, 22:45

MotanLaOale 1

09.02.2016, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de macese