Fursecuri mari si moi cu portocala

de T I M E A in Dulciuri, 8 Feb 2015 | 12240 vizualizari

 

Am vrut sa fac niste fursecuri uriase care sa aiba o textura mai moale si care, langa o cana de cafea, sa satisfaca pe deplin pofta de ceva bun, dulce si satios inca de la primele ore ale zilei. Si au iesit aceste bunatati aromate cu o textura placuta, ceva intre chec si fursec as putea spune.
Trebuie sa le incercati si voi pentru ca sunt perfecte de pus la pachet si pentru cei mari si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt nesarat
  • 165 gr zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul stors de la o portocala
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt (10gr)
  • 380 gr faina
  • 4 lingurite coaja de portocala confiata (de la Bunatati din Natura)
  • 40 gr cipsuri de ciocolata
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 28
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri mari si moi cu portocala:

Mixam untul cu zaharul, adaugam coaja rasa de la portocala (spalam bine portocala cu apa calduta inainte) apoi sucul de portocala, ouale si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

Bucatile de portocala confiata si cipsurile de ciocolata le incorporam la final cu ajutorul unei spatule.

Acoperim vasul cu folie alimentara si dam vasul la frigider vreo 2-3 ore.

Dupa acest timp scoatem din frigider si cu ajutorul a doua linguri sau o lingura mare si una mica punem din compozitie (in functie de cat de mari le vreti, mai multa sau mai putina compozitie) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu mana o sa fie cam greu pentru ca e o compozitie mai moale si se lipeste. 

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si pudram fursecurile cu zahar pudra cat sunt inca calde. 

 

TIPS-URI

1

Pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri mari si moi cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

T I M E A 1

09.02.2015, 20:56

Mihaela de mult vroiam sa fac niste uriase ) si mai am in cap cateva variante

Ancutsa 1

24.10.2018, 22:01

Foarte buni!

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:17

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca