Fusilli cu ton si rosii

de Andra_Constantinescu in Fusilli, 21 Oct 2015 | 5673 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta de pe un site din Italia si am modificat-o putin. Sper sa va placa, mai ales daca sunteti mari iubitori de peste.

 

INGREDIENTE

  • 50 g paste Fusilli + 500 ml apa pentru fierberea acestora + sare;
  • o lingura ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi;
  • un ardei iute mic;
  • o conserva cu ton maruntit in ulei (120 g ton);
  • 150 g rosii cuburi din conserva;
  • 3 crengute de patrunjel;
  • jumatate de lingurita de zahar;
  • sare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fusilli cu ton si rosii:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand dau in clocote se pun pastele, fierbandu-se conform indicatiilor de pe pachet, apoi se iau de pe foc si se acopera cu un capac.

Se unge o tigaie cu ulei de masline si se prajesc cei doi catei de usturoi curatati de foi, apoi se scot.

Ardeiul iute se curata de seminte si se spala, se prajeste in ulei, apoi se scoate.

Tonul se scurge de uleiul din conserva si se pune in tigaie. Dupa ce s-a prajit se adauga rosiile cuburi. Cand scade sosul se pun pastele in tigaie cu ajutorul unei palete pentru spuma pentru a se scurge din apa si jumatate din patrunjelul spalat si tocat. Se potrivesc de sare si se adauga zaharul (doar daca sosul este acrisor). Se mai tin circa un minut pe foc. Se pun pe o farfurie si pe deasupra se presara restul de patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu ton si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Xandrinne 1

22.10.2015, 16:51

Catalina L 1

22.10.2015, 20:46

Andra_Constantinescu 1

24.10.2015, 12:45

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci