Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci

de epurasha2bb in Pui, 15 Dec 2010 | 4239 vizualizari

 

foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 gainusa de tara/1 pui mai mic
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • amestec de ierburi aromate uscate(cimbru , rozmarin, salvie si altele)
  • 2 linguri mari cu miere de salcam
  • 1 cub de unt
  • sare mare, piper negru
  • 2 cartofi dulci(yums , portocalii)
  • 4 ciuperci mari champignion proaspete
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci:

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si piper.Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mediu la inceput cam 20 de minute apoi se toarna vinul si uleiul peste gainusa in tava si se mai lasa 20 de minute.Apoi umblam iar la cuptor si ungem gainusa cu mierea pe deasupra cu o pensula si apoi luam cu lingura sos din tava si mai punem deasupra .Operatiunea cu lingura  se repeta dupa 10 minute.Camd e gata o servim alaturi de piure facut din cartofi dulci cu putin unt , cu lamele de ciuperci pe plita si cu sfecla rosie murata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

epurasha2bb 1

16.12.2010, 15:44

multumesc fetelor ! dragi imi sunteti!

Sylvia 1

18.12.2010, 11:52

Vai ce bunatate ai facut aici, arta de mare chef en cuisine

epurasha2bb 1

19.12.2010, 21:26

mersi Sylvie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci