Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci

de epurasha2bb in Pui, 15 Dec 2010 | 2511 vizualizari

 

foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 1 gainusa de tara/1 pui mai mic
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin rosu
  • amestec de ierburi aromate uscate(cimbru , rozmarin, salvie si altele)
  • 2 linguri mari cu miere de salcam
  • 1 cub de unt
  • sare mare, piper negru
  • 2 cartofi dulci(yums , portocalii)
  • 4 ciuperci mari champignion proaspete
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci:

Se spala gainusa si se taie bucati potrivite.Se freaca apoi (cu mainile bine spalate) gainusa inati cu untul moale la tempertaura camerei, apoi cu ierburile aromate si la sfarsit se da sare si piper.Se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor la foc mediu la inceput cam 20 de minute apoi se toarna vinul si uleiul peste gainusa in tava si se mai lasa 20 de minute.Apoi umblam iar la cuptor si ungem gainusa cu mierea pe deasupra cu o pensula si apoi luam cu lingura sos din tava si mai punem deasupra .Operatiunea cu lingura se repeta dupa 10 minute.Camd e gata o servim alaturi de piure facut din cartofi dulci cu putin unt , cu lamele de ciuperci pe plita si cu sfecla rosie murata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gainusa la tava cu piure de cartofi dulci si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

epurasha2bb 1

16.12.2010, 15:44

multumesc fetelor ! dragi imi sunteti!

Sylvia 1

18.12.2010, 11:52

Vai ce bunatate ai facut aici, arta de mare chef en cuisine

epurasha2bb 1

19.12.2010, 21:26

mersi Sylvie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo

de Adele 5

ieri la 23:39

Briose cu frisca si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 22:35

Piure in trei culori

de Camelya 4

ieri la 20:39

Cozonac fara framantare

ieri la 20:10

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci