Galaktoboureko

de scortisoara in Prajituri, 9 Sep 2012 | 8596 vizualizari

 

Cum azi a fost ziua "de ceva dulce" am hotarat sa fac acest desert care este pufos, aromat si lipicios (fix cum imi place mie) si mai ales grecesc. Reteta o am direct de la sursa cum s-ar zice, de la niste prieteni din Grecia asa ca sigur nu da gres.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta (400g)
  • 9 cani de lapte
  • 3 cani de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 2 cani de gris
  • 8 oua
  • 50g unt pentru crema + 150 pentru uns foile

Pentru sirop

  • 3 cani de zahar
  • 1 cana de apa
  • o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galaktoboureko:

Punem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem un amestec uniform. Dupa ce s-a mai racit putin incorporam untul.


Intr-o tava cu pereti inalti asezam jumatate din pachetul cu foi de placinta, foile le ungem intre ele cu unt topit. Turnam apoi crema de gris racita si marginile foilor de placinta le aducem inauntru peste crema astfel incat sa obtinem un "pachetel" . Deasupra punem restul de foi de placinta unse cu unt intre ele si la fiecare foaie pusa ii aducem marginile intre placinta si tigaie. La sfarsit crestam placinta in cate portii dorim sa avem si o dam la cuptor pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Siropul il facem din zaharul, apa, sucul si coaja de lamaie (eu am pus mai multa coaja, adica am folosit in total o lamaie jumatate). Tinem pe foc pana s-a topit zaharul si incepe sa se ingroase putin


Dupa ce scoatem prajitura din cuptor turnam uniform siropul imediat. Eu l-am pus cu tot cu coaja de lamaie data prin razatoare asa ca a aratat minunat! Se lasa in tava, in bucatarie pe masa, nu la frigider pana a doua zi dimineata cand taiem feliile si le savuram!


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

scortisoara 1

03.04.2013, 22:33

meeersiii Diaconta!

Rahela Velicu 1

18.03.2017, 09:57

miki_a 1

20.03.2017, 00:18

Waw! Ce prăjitură ! Mai vino pe la noi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Galaktoboureko 2