Galaktoboureko

de scortisoara in Prajituri, 9 Sep 2012 | 11180 vizualizari

 

Cum azi a fost ziua "de ceva dulce" am hotarat sa fac acest desert care este pufos, aromat si lipicios (fix cum imi place mie) si mai ales grecesc. Reteta o am direct de la sursa cum s-ar zice, de la niste prieteni din Grecia asa ca sigur nu da gres.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta (400g)
  • 9 cani de lapte
  • 3 cani de zahar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 2 cani de gris
  • 8 oua
  • 50g unt pentru crema + 150 pentru uns foile

Pentru sirop

  • 3 cani de zahar
  • 1 cana de apa
  • o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galaktoboureko:

Punem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem un amestec uniform. Dupa ce s-a mai racit putin incorporam untul.


Intr-o tava cu pereti inalti asezam jumatate din pachetul cu foi de placinta, foile le ungem intre ele cu unt topit. Turnam apoi crema de gris racita si marginile foilor de placinta le aducem inauntru peste crema astfel incat sa obtinem un "pachetel" . Deasupra punem restul de foi de placinta unse cu unt intre ele si la fiecare foaie pusa ii aducem marginile intre placinta si tigaie. La sfarsit crestam placinta in cate portii dorim sa avem si o dam la cuptor pentru 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.


Siropul il facem din zaharul, apa, sucul si coaja de lamaie (eu am pus mai multa coaja, adica am folosit in total o lamaie jumatate). Tinem pe foc pana s-a topit zaharul si incepe sa se ingroase putin


Dupa ce scoatem prajitura din cuptor turnam uniform siropul imediat. Eu l-am pus cu tot cu coaja de lamaie data prin razatoare asa ca a aratat minunat! Se lasa in tava, in bucatarie pe masa, nu la frigider pana a doua zi dimineata cand taiem feliile si le savuram!


Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galaktoboureko" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

scortisoara 1

03.04.2013, 22:33

meeersiii Diaconta!

Rahela Velicu 1

18.03.2017, 09:57

miki_a 1

20.03.2017, 00:18

Waw! Ce prăjitură ! Mai vino pe la noi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Galaktoboureko 2