Galuste cu prune

de Rocsi in Prajituri, 20 Sep 2010 | 2687 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 350-400 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • prune + zahar + scortisoara

 Pentru tavalit galustele:

  • 200 gr pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Spalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja.

Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.

Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure.

Adaugam sarea, zaharul, oul si amestecam.

Punem faina treptat, o incorporam cu mainile. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, dar usor lipicios.

Prunele le spalam si le scurgem bine de apa.

La taiem putin cu un cutit, cat sa le scoatem samburii.

In interiorul lor, presaram cate putin zahar si scortisoara.

Pentru tavalit galustele:

Intr-o tigaie punem uleiul, pesmetul si scortisoara.

Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit si il rumenim putin.

Adaugam si zaharul, mai lasam pe foc circa 1-2 minute, timp in care tot amestecam.

Dam tigaia deoparte si lasam pesmetul sa se raceasca.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucatele de aluat pe care la aplatizam.

Punem cate o pruna pe fiecare bucatica de aluat, strangem aluatul in jurul prunei si formam niste mingiute. Eu le-am facut ceva mai mari pentru ca si prunele au fost mai mari, dar daca gasiti prune mai micute, este mai bine, ca ies mai frumoase.


Intr-o oala punem apa, ceva mai multa si o transferam pe foc.

Cand incepe sa clocoteasca apa, potrivim focul, punem cateva galuste. Le vom fierbe pe rand, nu punem prea multe dintr-o data.

Le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.


Le scoatem cu o paleta si le tavalim fierbinti prin amestecul de pesmet.


Se servesc calde sau reci, dupa preferinta, sau chiar puteti presara putin zahar deasupra.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.12.2013, 18:46

Krysty

Ancutsa 1

03.10.2018, 11:01

Tare bune!

Rocsi 1

03.10.2018, 21:15

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dulceata de gutui

de Ancutsa 5

ieri la 22:37

Desert prajitura cu mere si branza

de Rocsi 9

ieri la 21:36

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

de Ancutsa 5

ieri la 20:45

Avocado cu ton

ieri la 18:05

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

de RODIMUR 5

pe 14.10 la 23:13

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune