Galuste cu prune

de Rocsi in Prajituri, 20 Sep 2010 | 3185 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 ou
  • 350-400 gr faina alba
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • prune + zahar + scortisoara

 Pentru tavalit galustele:

  • 200 gr pesmet
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri ulei

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Spalam cartofii bine, ii punem la fiert cu tot cu coaja.

Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca.

Ii decojim, apoi ii pasam pana obtinem un piure.

Adaugam sarea, zaharul, oul si amestecam.

Punem faina treptat, o incorporam cu mainile. Trebuie sa obtinem un aluat omogen, dar usor lipicios.

Prunele le spalam si le scurgem bine de apa.

La taiem putin cu un cutit, cat sa le scoatem samburii.

In interiorul lor, presaram cate putin zahar si scortisoara.

Pentru tavalit galustele:

Intr-o tigaie punem uleiul, pesmetul si scortisoara.

Le transferam pe foc, focul sa fie potrivit si il rumenim putin.

Adaugam si zaharul, mai lasam pe foc circa 1-2 minute, timp in care tot amestecam.

Dam tigaia deoparte si lasam pesmetul sa se raceasca.

Presaram faina pe masa de lucru, rupem bucatele de aluat pe care la aplatizam.

Punem cate o pruna pe fiecare bucatica de aluat, strangem aluatul in jurul prunei si formam niste mingiute. Eu le-am facut ceva mai mari pentru ca si prunele au fost mai mari, dar daca gasiti prune mai micute, este mai bine, ca ies mai frumoase.


Intr-o oala punem apa, ceva mai multa si o transferam pe foc.

Cand incepe sa clocoteasca apa, potrivim focul, punem cateva galuste. Le vom fierbe pe rand, nu punem prea multe dintr-o data.

Le lasam sa fiarba pana se ridica la suprafata apei.


Le scoatem cu o paleta si le tavalim fierbinti prin amestecul de pesmet.


Se servesc calde sau reci, dupa preferinta, sau chiar puteti presara putin zahar deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

07.12.2013, 18:46

Krysty

Ancutsa 1

03.10.2018, 11:01

Tare bune!

Rocsi 1

03.10.2018, 21:15

Multumesc, Ancutsa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri de curcan cu ciuperci in sos alb

de Rocsi 9

ieri la 20:19

Pizza vegana, cu tofu

de RODIMUR 7

ieri la 20:17

Ghiveci de legume(varianta de primavara)

de katty 6

ieri la 19:08

Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi

de katty 6

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune