Garnitura cartofi la cuptor

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 4 Noi 2013 | 50394 vizualizari

 

Reteta vazuta pe FB scrisa de un domn (numele nu il mai stiu), mi-a placut tare mult si am zis sa-i incerc....reteta putin modificata, dar super delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 2 cesti sampanie sau vin
  • 1 cescuta suc de rosii concentrat
  • 2 lingurite de pasta de gogosari
  • sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura cartofi la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie cuburi marisoare, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat si se pun in tava mare a aragazului. Intr-un castronel se amesteca1 ceasca sampanie sau vin, uleiul de masline, sucul de rosii si pasta de gogosari. Se pune amestecul rezulat peste cartofi, se amesteca toate ingredientele si se da tava la cuptorul incins la 180-190 grade pentru 20 minute. Se adauga si cealalta ceasca de sampanie sau vin, se amesteca usor printre cartofi si se mai lasa inca 15-20 minute, pana cartofii sunt gatiti. Patrunjelul se toaca marunt si se pune la sfarsit peste cartofi. Serviti ca si garnitura la friptura.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Reteta originala pe care am vazut-o eu, continea vin alb si pasta de tomate (eu nu am avut de nici unele si am folosit ce aveam in casa).

2

Am facut la fel reteta si cu bere, ies chiar mai fragezi cartofii cu bere (sampania sau vinul se inlocuiesc cu bere).

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

kukibella 1

05.11.2013, 10:09

babi5 1

05.11.2013, 13:17

Trecut la favorit ceva inedit pentru mine ,sampania in cartofi

Krystyan Trendy 1

21.11.2013, 10:49

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie