Garnitura de cartofi taranesti (de post)

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2014 | 38204 vizualizari

 

Foarte buni!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe rosii
  • 2 ardei verzi
  • 2 ardei rosii
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita boia dulce
  • vegeta
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Garnitura de cartofi taranesti (de post):

Ceapa se curata, se spala si se taie julien.


Ardeii se curata, se spala si se taie patratele.


Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa cu sare pentru 15 minute.


Se trec pe sub apa rece, se lasa la racit, se curata de coaja si se taie bucati potrivite.


Intr-o cratita punem uleiul si calim ceapa 3-4 minute.


Se adauga ardeii si se mai caleste totul 4-5 minute.


Se adauga boiaua, vegeta si piper dupa gust.


Se adauga cartofii taiati si se amesteca bine.


Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 15 minute.


Se adauga verdeata si se amesteca bine.


Se gusta, se potriveste de sare si se reintroduce in cuptor pentru inca 10-15 minute.


Cand prinde putina culoare este gata.


Este buna si garnitura daca nu este post.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte condimente dupa gust.

2

Cartofii nu se fierb mai mult ca sa nu se sfarame la taiere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cartofi taranesti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

MotanLaOale 1

25.07.2014, 09:57

AndraAli 1

29.07.2014, 17:02

tare tare bun

MotanLaOale 1

29.07.2014, 20:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Garnitura tigaie cu cartofi taranesti