Gem de caise

de ela in Dulceata / Gem, 31 Iul 2011 | 8654 vizualizari

 

Caise din gradina mea....Am facut compot,dar si doua feluri de gem...intr-unul am trecut caisele prin robot,iar in reteta aceasta de gem de caise am tocat marunt caisele...delicios...Am avut 10kg de caise din care am facut gem,in mai multe randuri...le-am facut in ceaun...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise fara samburi
  • 1,10kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Taiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul de zahar,amestecam bine si lasam sa inceapa iar sa fiarba,din punctul de fierbere mai lasam 10-12minute,amestecand mereu si luind spuma formata deasupra gemului de caise.


Oprim focul si punem gem de caise in borcane curate.Rasturnam borcanele cu gem de caise pe capac si le lasam 10minute,apoi le intoarcem si le punem intr-un loc cald.


Lasam borcanele cu gem de caise acoperite cu o patura,pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

gemul de caise este ideal ca topping pentru diverse deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

05.08.2011, 23:44

Mmmmm...ce buuuun!

ela 1

05.08.2011, 23:45

Mihaela,imi era dor de tine

mena29 1

05.08.2011, 23:46

Sa sti Ela ca si mie imi era dor de tine.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise