Gem de caise

de ela in Dulceata / Gem, 31 Iul 2011 | 7098 vizualizari

 

Caise din gradina mea....Am facut compot,dar si doua feluri de gem...intr-unul am trecut caisele prin robot,iar in reteta aceasta de gem de caise am tocat marunt caisele...delicios...Am avut 10kg de caise din care am facut gem,in mai multe randuri...le-am facut in ceaun...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise fara samburi
  • 1,10kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Taiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul de zahar,amestecam bine si lasam sa inceapa iar sa fiarba,din punctul de fierbere mai lasam 10-12minute,amestecand mereu si luind spuma formata deasupra gemului de caise.


Oprim focul si punem gem de caise in borcane curate.Rasturnam borcanele cu gem de caise pe capac si le lasam 10minute,apoi le intoarcem si le punem intr-un loc cald.


Lasam borcanele cu gem de caise acoperite cu o patura,pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

gemul de caise este ideal ca topping pentru diverse deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

05.08.2011, 23:44

Mmmmm...ce buuuun!

ela 1

05.08.2011, 23:45

Mihaela,imi era dor de tine

mena29 1

05.08.2011, 23:46

Sa sti Ela ca si mie imi era dor de tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise