Gem de caise

de ela in Dulceata / Gem, 31 Iul 2011 | 7809 vizualizari

 

Caise din gradina mea....Am facut compot,dar si doua feluri de gem...intr-unul am trecut caisele prin robot,iar in reteta aceasta de gem de caise am tocat marunt caisele...delicios...Am avut 10kg de caise din care am facut gem,in mai multe randuri...le-am facut in ceaun...

 

INGREDIENTE

  • 2 kg caise fara samburi
  • 1,10kg zahar
  • 2 plicuri gelfix 2:1 de la dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Taiem marunt caisele si le punem in ceaun cu 4linguri de zahar si 2plicuri de gelfix,omogenizand bine.Lasam sa inceapa sa fiarba,amestecand din cand in cand.Cand a inceput sa fiarba,adaugam restul de zahar,amestecam bine si lasam sa inceapa iar sa fiarba,din punctul de fierbere mai lasam 10-12minute,amestecand mereu si luind spuma formata deasupra gemului de caise.


Oprim focul si punem gem de caise in borcane curate.Rasturnam borcanele cu gem de caise pe capac si le lasam 10minute,apoi le intoarcem si le punem intr-un loc cald.


Lasam borcanele cu gem de caise acoperite cu o patura,pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

gemul de caise este ideal ca topping pentru diverse deserturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

05.08.2011, 23:44

Mmmmm...ce buuuun!

ela 1

05.08.2011, 23:45

Mihaela,imi era dor de tine

mena29 1

05.08.2011, 23:46

Sa sti Ela ca si mie imi era dor de tine.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi