Gem de caise

de babi5 in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 4389 vizualizari

 

Dragii mei astazi este sarbatoare si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca am facut gemul azi ..... dar fructele cereau neaparat prelucrare fiindca mine era prea tirziu . Asa ca am trebaluit ...sper si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ..

 

INGREDIENTE

  • 5 kr fructe caise (curatate 4 kg)
  • 2 kg zahar
  • 4 plicuri gelfix
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Am spalat bine caisele ,apoi le-am oparit ca sa le pot curata pielita sa nu pierd mult la curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul .


La final am lasat sa clocoteasca tare 3 min, facem testul punem putin pe o farfurie de portelan sa vedem daca se incheaga , daca nu se incheaga suficient mai adaugam un gel fix si mai lasam sa dea 2 min in clocot .


Apoi punem compozitia in borcanele bine sterilizate si uscate din timp ,sigilam bine si intoarcem borcanele cu capacul in jos pentru 10 min pentru ca sigilarea sa fie etansa .


Si gata pentru asezat in camara .


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Un gem foarte bun pentru clatite in mod special

2

Pentru diverse deserturi

3

Dar si pentru mic dejun ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

babi5 1

24.06.2013, 21:27

Multumesc Rocsi ,asa este chiar nu mai puteam sa amin

babi5 1

24.06.2013, 21:29

Da asa este rugaciunea facuta uni pentriu alti catre Dumnezeu din inima este bineplacuta Lui .. primesti si fara vorba buna pusa iri_love ..

mena29 1

25.06.2013, 13:30

Daaa,foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise