Gem de caise

de babi5 in Dulceata / Gem, 24 Iun 2013 | 5701 vizualizari

 

Dragii mei astazi este sarbatoare si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ca am facut gemul azi ..... dar fructele cereau neaparat prelucrare fiindca mine era prea tirziu . Asa ca am trebaluit ...sper si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte ..

 

INGREDIENTE

  • 5 kr fructe caise (curatate 4 kg)
  • 2 kg zahar
  • 4 plicuri gelfix
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

 Am spalat bine  caisele  ,apoi le-am oparit  ca sa le pot curata pielita  sa nu pierd mult la  curatat ,le-am desimburit apoi le-am taiat mai  mic si am amestecat zaharul cu gelfixul si apoi cu fructele  am pus la fiert la foc incet ,am spumat tot timpul .

La final  am lasat sa clocoteasca tare 3 min, facem testul   punem putin pe o farfurie  de portelan sa vedem daca se incheaga , daca  nu se incheaga suficient mai  adaugam   un gel fix si mai lasam sa dea 2 min in clocot .

Apoi punem compozitia in borcanele bine  sterilizate si uscate  din timp ,sigilam bine  si intoarcem borcanele  cu capacul in jos pentru 10 min pentru ca sigilarea sa fie etansa .

Si gata pentru  asezat in camara .

Pofta buna  !

TIPS-URI

1

Un gem foarte bun pentru clatite in mod special

2

Pentru diverse deserturi

3

Dar si pentru mic dejun ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

babi5 1

24.06.2013, 21:27

Multumesc Rocsi ,asa este chiar nu mai puteam sa amin

babi5 1

24.06.2013, 21:29

Da asa este rugaciunea facuta uni pentriu alti catre Dumnezeu din inima este bineplacuta Lui .. primesti si fara vorba buna pusa iri_love ..

mena29 1

25.06.2013, 13:30

Daaa,foarte bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise cu samburi