Gem de caise

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 2 Aug 2013 | 2653 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg caise
  • 2 kg zahar
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Spalam si curata caisele de samburi.

Le dam prin masina de tocat carne si le punem apoi in cratita in care vom fierbe gemul.

Punem zaharul peste ele si le lasam asa vreo 3 ore, sau peste noapte.

Am pus o tabla pe ochiul de la aragaz, apoi am pus cratita cu caise si am lasat sa fiarba la foc mediu spre mare, amestecand din cand in cand.

Am lasat sa fiarba vreo 2-3 ore pana gemul a scazut si s-a ingrosat.

Am pus gemul fierbinte in borcanele sterilizate.

Am acoperit borcanele cu o patura groasa si le-am lasat pana a doua zi.

Le depozitam in camara.

Mie imi place foarte mult la foile cu miere de albine, dar si pe paine. 

TIPS-URI

1

Pentru a vedea daca a fiert destul, punem o lingura de gem pe o farfurita si lasam sa se raceasca.Cand intoarcem farfuriuta gemul gemul trebuie sa ramana intact, nu sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gem de mure