Gem de prune

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 5529 vizualizari

 

De data asta nu vin cu un preparat deosebit, ci doar vă reamintesc unul simplu și clasic la îndemâna oricui;) Doar că aveți nevoie de multă răbdare :-*

 

INGREDIENTE

  • prune brumării pentru dulceață 5000 g necurățate,
  • zahăt tos 750 g.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spală sub jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun ăntr-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu ( cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore. După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se pune în borcane sterilizate, apoi se dă din nou la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mic.


Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 20:52

Ce bine arata

alilianaa 1

02.09.2013, 23:16

ce podta am..

alilianaa 1

02.09.2013, 23:16

pofta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune