Gem de prune

de Panacris in Dulceata / Gem, 2 Sep 2013 | 5392 vizualizari

 

De data asta nu vin cu un preparat deosebit, ci doar vă reamintesc unul simplu și clasic la îndemâna oricui;) Doar că aveți nevoie de multă răbdare :-*

 

INGREDIENTE

  • prune brumării pentru dulceață 5000 g necurățate,
  • zahăt tos 750 g.
Portii: 13
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Prunele se spală sub jet de apă rece, apoi se desâmburesc și se pun ăntr-un vas încăpător, în cazul meu unul înalt de inox, cu fund triplu. Se presară zahărul deasupra, se amestecă ușor prin rotirea vasului, apoi se lasă peste noapte la rece. A doua zi, dis de dimineață, se pune vasul la foc mediu ( cca. 150 grade), în cuptor, neacoperit cca. 3-4 ore. După ce a scăzut bine zeama lăsată și gemul se încheagă, se pune în borcane sterilizate, apoi se dă din nou la cuptor ptr cca. 30 de minute la foc mic.

Borcanele se căpăcesc, cât e fierbinte gemul și se lasă la dunst cald până a doua zi.

Spor și poftă bună! 

 

RETETA IN IMAGINI

Gem de prune-0
Gem de prune-1
Gem de prune-2
Gem de prune-3
Gem de prune-4
Gem de prune-5
Gem de prune-6
Gem de prune-7
Gem de prune-8

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 20:52

Ce bine arata

alilianaa

alilianaa 1

02.09.2013, 23:16

ce podta am..

alilianaa

alilianaa 1

02.09.2013, 23:16

pofta..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!