Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 2 Noi 2010 | 12000 vizualizari

 

E minunat acest meniu pentru o zi de post..

 

INGREDIENTE

  • 1 castron plin cu ghebe
  • 1 ceapa
  • 250 ml suc de rosii
  • 5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
  • 5-6 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura margarina
  • marar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor:

Ghebele le spalati bine in multe ape apoi le fierbeti cam 20 de minute. Le lasati sa se racoreasca. Le tocati cu un cutit dar nu prea marunt(cei mai micuti ii lasati intregi). Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.


intr-o tigaie punem uleiul. Cand s-a incins adaugam ceapa . O inmuiem putin apoi punem buretii. Turnam si o jumatate canita de apa. Cand incepe sa fiarba adaugam sucul de rosii,sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba ,la foc potrivit in acel suc de rosii cam 20 de minute,timp in care mai invartim in ei. Curatam usturoiul,il pisam si il turnam in tigaie aproape de final. Cartofii ii curatam,ii spala si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert in apa cu sare cam 20 de minute. Cand sunt gata ii scurgem de apa. Adaugam margarina si o omogenizam bine. Condimentam cu sare,piper si boia de ardei. Ii invartim apoi ii asezam intr-o tava de cuptor. Presaram marar verde peste ei apoi ii dam cam 15 minute la cuptor si sunt gata.


Asezam pe o farfurie mancarea de ghebe cu cartofi si mancam pana simtim ca nu mai putem(cel putin eu asa am facut).....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe in suc de rosii cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Dana Cristea - pusikmea 1

03.11.2010, 11:59

vanilla 1

03.11.2010, 12:30

Rocsi 1

03.11.2010, 20:10

dana,vanilla va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de vara