Noodels cu varza calita

de Panacris in Mancaruri de post, 15 Mar 2019 | 172 vizualizari

 

Pentru ca e post, a trebuit să jonglez cu tagliatelle şi am găsit variantă rapidă şi mult mai gustoasă cu Noodels, tăiţeii din orez  Bun, bun, zice Zmeul Mijlociu!  Cred ca poate fi una dintre "retete de post creative");) Simplu şi gustos, dar mai ales săţios! ;) Poftă bună şi spor la treabă! :-*

 

INGREDIENTE

  • paste din orez, noodels cca. 400 g,
  • varză creaţă 1 bucată,
  • sare iodată cca. 2 linguriţe,
  • piper proaspăt măcinat cca. 1 linguriţă,
  • ulei de floarea soarelui cca. 100 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Noodels cu varza calita:

Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!


Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.


Eu m-am folosit de Laurentiu-Ionel, unul dintre ajutoarele din bucătăria Panacris, MultiCooker-ul de la Phillips! ;) Se setează aparatul pe modul Fry, se pune uleiul, varza, atenţie nesărată, şi se lăsat aparatul să-şi facă treaba, cu capacul deschis, din când în când, se amestecă uşor, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când a început să se coloreze, aurească, varza, ușor, se asezonează de sare și piper.


Între timp se pune la fiert apa rece cu puțină sare, într-un vas de cca. 1000 ml. După ce a atins punctul de fierbere, se adaugă pastele din orez, se pune capacul şi se opreşte focul, lăsându-se să se gătească cca. 10 minute.


Apoi se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.


Se amestecă pastele din orez cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.


Se servește caldă sau chiar rece.


Spor și poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Noodels cu varza calita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

17.03.2019, 10:07

mirela0911 1

17.03.2019, 16:23

Ce buna e varza calita cu orice fel de taitei

Rocsi 1

17.03.2019, 20:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut