Ghebe la otet

de Constelatialeu in Conserve, 23 Ian 2013 | 27618 vizualizari

 

Farmecul este sa mergi sa le culegi.Dar cand le primesti gata culese zici ''Doamne`ajuta''.

 

INGREDIENTE

  • cca 6 kg.ghebe gata curatate
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 100 g sare
  • 200 g sare in apa care fierbi ghebele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la otet:

Partea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l apa si 200 g sare cand da in clocot se pun ghebele si se lasa cca 10 min.Separat preparam un amestec de apa si otet,in care adaugam sare si zahar si il dam intr-un clococt.scurgem ghebele fierte si le asezam in borcanele de 400 g,peste care adaugam amestecul de apa si otet.le punem capacul si le mai fiebem la baie de abur cca 10 min.Se invelesc borcanele calde cu o patura si se lasa la racit pana a doua zi cand vor fi depozitate,in camara,beci etc.


Se pot servi asa cum sunt sau se poate adauga ulei si usturoi tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Sim0na 1

23.01.2013, 20:15

bunica ne facea mereu... tare bune mai erau..

diaconta 1

23.01.2013, 21:18

as zice si eu Doamne ajuta dar le iau din piata))
asa nu am mancat niciodata

Rocsi 1

23.01.2013, 21:19

Sunt foarte bune si gustoase..Noi le punem dar cu sare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chutney de ceapă roșie