Ghebe la otet

de Constelatialeu in Conserve, 23 Ian 2013 | 24134 vizualizari

 

Farmecul este sa mergi sa le culegi.Dar cand le primesti gata culese zici ''Doamne`ajuta''.

 

INGREDIENTE

  • cca 6 kg.ghebe gata curatate
  • 1 l otet
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 100 g sare
  • 200 g sare in apa care fierbi ghebele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe la otet:

Partea cea mai migaloasa este curatatul lor si alesul,trebuiesc ghebe micute ,buchetele de puisori de ghebe.Deci se aleg se spala bine de impuritati (paie,frunze,etc).Se pune la fier o oala cu 5 l apa si 200 g sare cand da in clocot se pun ghebele si se lasa cca 10 min.Separat preparam un amestec de apa si otet,in care adaugam sare si zahar si il dam intr-un clococt.scurgem ghebele fierte si le asezam in borcanele de 400 g,peste care adaugam amestecul de apa si otet.le punem capacul si le mai fiebem la baie de abur cca 10 min.Se invelesc borcanele calde cu o patura si se lasa la racit pana a doua zi cand vor fi depozitate,in camara,beci etc.

Se pot servi asa cum sunt sau se poate adauga ulei si usturoi tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe la otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sim0na 1

23.01.2013, 20:15

bunica ne facea mereu... tare bune mai erau..

diaconta 1

23.01.2013, 21:18

as zice si eu Doamne ajuta dar le iau din piata))
asa nu am mancat niciodata

Rocsi 1

23.01.2013, 21:19

Sunt foarte bune si gustoase..Noi le punem dar cu sare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA