Ghiveci de legume

de ExploraCuisine in Mancaruri de post, 17 Mar 2011 | 24402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei capia rosii    
  • 1 ardei gras verde    
  • 1 ardei gras galben    
  • 2 morcovi    
  • 1/4 telina    
  • 1 ceapa    
  • 200 ml bulion (300 g rosii daca aveti)    
  • 100 g orez    
  • patrunjel verde    
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Spalam legumele si le curatam de coaja si le tocam marunt. Intr-o cratita, punem 2 linguri ulei si prajim ceapa. Cand ceapa incepe sa se inmoaie putin, adaugam ardeii si amestecam mereu. Lasam sa se inmoaie putin ardeii si punem morcovii si telina.

Mai lasam pe foc timp de 2 minute, amestecand tot timpul sa nu se arda. Punem apa peste legume (sa nu depaseasca legumele), punem sare si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Dupa 10 minute adaugam orezul curatat si spalat si amestecam din cand in cand.

Lasam sa fiarba pana cand bobul de orez e moale. Cand orezul e fiert, iar apa a scazut, adaugam bulionul, condimente, lasam sa mai fiarba timp de 5 minute. Adaugam si patrunjel verde tocat si dam cratita deoparte. Servim ca atare sau langa niste oua facute ochiuri. Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

31.07.2013, 12:07

ce-mi place cum arata!favo

Patricia Iordache 1

31.07.2013, 13:11

Am trecut la favorite si o sa incerc si eu reteta zilele acestea!

babi5 1

31.07.2013, 18:48

Tare bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
aperitiv cu tofu - post