Gogasari in otet (reteta Motan)

de MotanLaOale in Muraturi, 26 Oct 2011 | 3100 vizualizari

 

Ca si la castraveti am facut reteta asta din multe alte retete acum 10-11 ani. Sunt foarte buni si raman tari si 2 ani. Si cu pozele am patit la fel fiind facuti o data cu castravetii.

 

INGREDIENTE

  • 6 kg gogosari
  • 3 radacini hrean
  • frunze de telina
  • OTETUL
  • 1 L otet din vin de 9%
  • 5 L apa
  • 1 lingura sare la litrul de compozitie
  • 5 linguri zahar la litrul de compozitie
  • 5-7 boabe piper la litrul de compozitie
  • 1 foaie dafin la litrul de compozitie
  • 1/2 lingurita boabe mustar la litrul de compozitie
  • Se adauga 4-5 frunze de telina pentru toata cantitatea
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogasari in otet (reteta Motan):

Din aceste cantitati rezulta 5-6 burcane de 800ml.


Gogosarii se spala, se curata de nervuri si samburi si se taia in fasii late de2 cm.


Hreanul se curata si se taie la 4 cm si in sferturi.


Se face un amestec dintr-un litru de otet intr-o oala de 12 litri.


Cand clocoteste se pun gogosarii la oparit si se lasa 3-4 minute dupa ce clocoteste din nou ( se fierbe cu capac).


Se scot intr-o cratita sa se mai raceasca.


Se spala borcanele si se sterilizeaza in cuptor si se lasa la racit.


Se pune in borcane pe fund frunze de telina, un varf de lingurita boabe de mustar si 3-4 sferturi de mustar.


Se pun gogosarii in borcan si se bat pentru asezare (fara aer intre ei).


Deasupra se pun frunze de telina si 3-4 sferturi de hrean.


Borcanele se pun pe cutite si se invelesc in prosoape ude cu apa rece pentru a nu se sparge.


Se umplu borcanele cu zeama fierbinte (se refierbe), se agita sa iasa tot aerul, se completeaza din nou cu zeama pana sus si se pun capacele.


Se pun la fiert intr-o cratita invelite in ziare si cu apa pana sub capace si se fierb 30 minute dupa ce capacele sunt fierbinti.


Se scot din apa, se invelesc in patura si se lasa la racit o zi doua.


Dupa ce sunt reci se pun in camara pentru inrna.


Sunt buni de mancat dupa 3 saptamani.


Pofta Buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogasari in otet (reteta Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

28.10.2011, 19:36

ela 1

17.11.2011, 15:31

dar multe retete am ratat de ale tale ,cand le-ai pus pe toate??

MotanLaOale 1

17.11.2011, 16:02

in ultimile trei saptamuni sunt puse
Dar sunt adunate mai de mult ca nu am avut cum sa le postez.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in saramura