Gogonele murate

de portiadelumina in Muraturi, 12 Sep 2012 | 8079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Gogonele,
  • apă,
  • oţet,
  • zahăr,
  • sare,
  • piper boabe,
  • foi dafin, ţelină rădăcină şi frunză,
  • crenguţă vişin,
  • morcov,
  • usturoi, b
  • oabe muştar,
  • pătrunjel rădăcină
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele murate:

Se aleg gogonelele sănătoase în diferite mărimi şi se spală. Rădăcinoasele se spală, se curăţă şi se taie după pregerinţă (rondele, cuburi, fâşii). Frunzele de ţelină şi vişin se spală şi ele la jet de apă. 

Pentru două borcane de câte 5 l se fieb cinci litri de soluţie (4 apă + 1 oţet) în care se adaugă 5 linguri de sare şi 15 de zahăr. După fierbere se lasă un pic la răcit.

Între timp se aşază în borcan gogonelele (opţional înţepate cu un ac, scobitoare) dimpreună cu rădăcinoasele, piperul, frunzele şi usturoiul într-o ordine ce ţine de gustul estetic ori practic al bucătarului.

Se toarnă soluţia în borcane şi se completează în primele ore în cazul în care scade un pic.

Sfatul şi experinţa nebucătarului. Partea artistică ţine de arta culinară, amatorii urmăresc în special gustul.

p.s Această reţetă garantează o murare rapidă 

TIPS-URI

1

gogonele pârguite, ardei iute (opţional)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

portiadelumina 1

20.09.2012, 15:11

Şi ale noastre Daria. Eu dau atacul la borcan mereu

Dana_Retetegg 1

15.11.2012, 10:47

portiadelumina 1

15.11.2012, 11:25

Mulţumesc Daniela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate in saramura