Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico

de nico15 in Muraturi, 20 Feb 2011 | 10794 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogonele
  • 4-5  pepenasi
  • 3-4 morcovi
  • 2 teline
  • 1 capatana de usturoi
  • Frunze de telina
  • Sare
  • Zahar
  • Apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico:

Se spala legumele, se curata morcovii si telina si se taie in diferite forme. Se va pregatii o saramura dupa cum urmeaza:

La  1 L de apa

  •  1 lingura de sare
  • 1 lingura de zahar, daca se face pentru cantitate mai mare se va respecta proportia

Se aranjeaza legumele in borcane, si fierbe saramura, eu am pus doi litri de apa, doua linguri de sare si doua linguri de zahar, am lasat sa se fiarba bine. Dupa ce s-a racit un pic, dar sa fie tot calduta, am pus saramura peste legume in borcane. Se leaga bine si se da in camara la un loc mai racoros.
Mi-au iesit un borcan de 5 kg si un alt recipient cu gura mai mare in care am introdus pepenasi aproximativ tot de 5 kg, unde a mai ramas loc liber am mai completat cu varza rosie si ardei iuti.

Pofta Buna.

  


Daca ti-a placut reteta noastra "Gogonele si pepenasi in saramura a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nico15 1

20.02.2011, 16:09

Poftiti de serviti, s-au pastrat foarte bine sunt inca tari nu s-au inmuiat de loc.
Nico

aziz 1

20.02.2011, 17:27

mirela0911 1

20.02.2011, 18:34

ce gust or avea pepenasii ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Gogonele cu conopida murate