Gogosari marinati , umpluti cu legume

de anisoara in Conserve, 14 Sep 2010 | 8245 vizualizari

 

Acesti gososari sau ardei se pot prepara cu marinada din aceasta receta http://www.bucataras.ro/retete/10067/gogosari-marinati-cu-miere-de-albina.html
sau voi descrie o alta marinada , pe care puteti sa o folositi si la marinarea gogosarilor fara umplutura.

 

INGREDIENTE

  • se prepara MARINADA nr 1  :
  • 600  ml de apa
  • 1 pahar de
  • 250 gr de otet alb de 9%
  • 2 linguri mari de zahar
  • 2 linguri mari de sare
  •   piper aromat in boabe
  • frunza de dafin
  • catei de usturoi , taiat in felii sau intregi  
  •   MARINADA Nr 2 :
  • 1litru de apa 
  • 1 pahar de ulei fara miros
  • 1 pahar de otet alb ,
  • 9% 3 linguri de miere de albina
  • 2 linguri de sare mascata
  • piper aromat in boabe
  • frunza de dafin 
  • catei de usturoi , taiati in felii sau intregi
  • condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca  5-6 cuisoare
  • condiment scortisoara 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari marinati , umpluti cu legume:

Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri.


Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, iar morcoviul se da prin razatoare. Totul se prajeste in ulei. Se pune intr-o farfurie, se adauga 5 catei de usturoi taiati felioare si se sareaza foarte putin, deoarece sarea va fi prezenta in marinada. Vinetele mijlocii se taie in rondele, se sareaza si se lasa pentru 30 de minute , ca sa-i iasa sucul amarui. Se prajesc foarte putin in ulei incins pe o parte si alta .


Se prepara MARINADA n 1 :


600 ml de apa 1 pahar de 250 gr de otet alb de 9% 2 linguri mari de zahar 2 linguri mari de sare piper aromat in boabe frunza de dafin catei de usturoi , taiat in felii sau intregi


MARINADA N 2 :


1litru de apa 1 pahar de ulei fara miros 1 pahar de otet alb , 9% 3 linguri de miere de albina 2 linguri de sare mascata piper aromat in boabe frunza de dafin catei de usturoi , taiat in felii sau intregi condiment gvozdica n ( rusa) , in romana mi se pare ca 5-6 cuisoare condiment koritsa ( rusa) nu cunosc traducerea in romana


Marinada se pune la fiert si cand clocoteste se fierb gogosarii si ardeii timp de 4-5 minute. Se scurg, se scot din ceaunul cu marinada si se pun la racit. Fiecare gogosar se umple cu morcov si se acopera cu o felie prajita de vanata. Se aranjeaza in borcan , printre care se adauga crengute de telina ( optional). Se umple pana sus. Se toarna marinada - ochi se pun capacele sterilizate si se sterilizeaza intr-un vas cu apa , timp de 30 de minute, pana sucul din borcane va deveni limpede. Se trag capacele si se pun sub plapuma pentru 48 de ore cu fundul in sus.


Mai departe nu va spun nimic. Pozele va descriu gustul nemaipomenit si aspectul acestor gogosari umpluti. In retetele mele de marinare a gogosarilor am descris 3 moduri de marinada. Se poate folosi oarecare din marinada dorita. Eu prefer marinada din prima reteta de sus - gogosari marinati in miere de albina. Aceasta marinada este gandita si cizelata de mine foarte multi ani si eu o prefer mai mult decat celelalte , care contin si apa.


receta de gogsari impluti cu varza. vezi gasi o alta metoda. deasemenea inlocuti morcovul cu varza murata , descrisa dupa receta aceasta , turnati marinada , care o doriti si sterilizati borcanele pana va fi sucul limpede. In iarna cand veti deschide un borcan cu asa gogosari, va asigur , ca o sa dispara momentan.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari marinati , umpluti cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

anisoara 1

16.09.2010, 00:20

Mihaela este o combinatie foarte reusita.

anisoara 1

16.09.2010, 00:21

CU mre drag , Nadina si Medi.

adry88 1

23.05.2011, 11:18

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet