Gogosi ca la bunica

de LadyCrs in Dulciuri, 14 Noi 2012 | 2388 vizualizari

 

Gogosile pe care ni le facea bunica cand eram mici....mari si cu gem de prune pe ele!

 

INGREDIENTE

  • un kg faina
  • cam 400-500 ml apa (mai bine sa ramana decat sa nu ajunga)
  • un cubulet drojdie
  • 2 lingurite scortisoara
  • un zahar vanilat
  • 2 oua
  • o esenta rom
  • 4 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • gem de prune ; caise; gutui etc
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi ca la bunica:

Am pus apa cu zaharul,esenta, zaharul vanilatm praful de sare si scortisoara pe foc pana s-a topit zaharul. Pana s-a racit siropul obtinut am cernut faina intr-un bol incapator in mijlocul caruia am facut o gaurica unde am sfaramat drojdia. Turnam apa peste drojdie si cu ajutorul furculitei faramaitam si adunam faina putin cate putin pana o incorporam pe toata. Adaugam si ouale batute si framantam ( daca aluatul e lipicios si nu se poate lucra cu el mai punem faina). Lasam la dospit pentru o ora.


Apoi incingem bine uleiul si facem in mana gogonele mititele pe care le prajim. Le scoatem pe un prosop de bucatarie pentru a se absorbi surplusul de ulei, pudram cu zahar si le servim simple sau cu gem deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi ca la bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

jolygina 1

14.11.2012, 22:49

super

Cris2711 1

15.11.2012, 00:38

vai,vai,si eu vreau

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu dulceata de visine