Gogosi cu glazura de ciocolata

de T I M E A in Prajituri, 25 Apr 2012 | 7691 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o portocala
  • 60 ml ulei
  • un varf de sare
  • Altele:
  • ulei pt prajit,
  • 100 gr ciocolata
  • 1 lingura unt pt glazura,
  • bombonele pt ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu glazura de ciocolata:

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala.

Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus.

Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul, pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.

Dupa o ora, punem faina pe masa de lucru si intindem foi potrivit de groase, din care decupam cercuri mai mari cu o forma. Luam un paharel mic si decupam si mijlocul. Le asezam pe o plansa si lasam sa mai creasca 30 min.

Punem pe foc un vas cu aprox 400-500 ml ulei si cand uleiul este incins prajim pe rand gogosile pe ambele parti. Cand le scoatem le punem pe un prosop de hartie pt a absoarbe surplusul de ulei.

Pt glazura: topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi.

Ungem gogosile usor racite cu glazura si ornam cu bombonele colorate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (24)

iry-gabriela 1

25.04.2012, 21:47

hai la gogosi glazurate!!!

T I M E A 1

25.04.2012, 22:59

asa asa iri

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:18

imi plac

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi umplute cu ciocolata