Gogosi innodate

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 5227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 180 g iaurt
  • 7 g drojdie uscata
  • 450 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi innodate:

Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra.


Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit, vanilia,laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.


Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in bilute. Fiecare biluta o intindem apoi sub forma de snur, de grosimea unui deget. Capetele snurului le innodam ( ca si cum am face un nod la o funda pentru o cutie de cadouri :)) ) , iar capetele le aducem dedesupt.


Lasam pe masa "noduletele" pana isi dubleaza volumul, apoi le prajim pe ambele parti, intr-un ceaun in ulei foarte bine incins.


Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi innodate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Sylvia 1

18.06.2010, 11:19

Foarte frumos le-ati innodat oferiti si la public ?

Miha 1

18.06.2010, 13:23

Oferim...oferim...

monak 1

24.11.2010, 18:06

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Coronita cu ciocolata