Gombotele din gris

de gabrielasfechis in Dulciuri, 14 Ian 2016 | 517 vizualizari

 

Vorbeam ieri la telefon cu o prietena noua si imi povestea ca mama ei ii facea aceasta mancare pe cand era mica si tare ii placea.


Azi m-am decis sa le fac si eu poate ne plac.


Succesul e garantat !


Si mai sunt si perfecte si pentru pitici :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • gris
  • 150 g pesmet
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gombotele din gris:

Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba punem grisul in lapte in timp ce amestecam cu un tel. Grisul obtinut trebuie sa fie ceva mai gros, deci puneti mai mult gris. Lasam pe foc sa ii dea un clocot apoi oprim si tragem cratita deoparte.

In alta cratita punem pesmetul, zaharul brun si zaharul vanilat si il lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se infierbanta, dar sa nu se topeasca zaharul.

Amestecul de pesmet l-am pus intr-un bol mai adanc ca sa nu ma ard de cratita. Din gris, dupa ce s-a mai racit putin, suficient cat sa nu ne ardem la maini, am format bilute mici, ca la raffaelo, pe care le-am treut orin pesmet.

Asezam bilutele date prin pesmet pe o farfurie, presarand din pesmet peste ele.

Se pot servi calde si reci.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot face si mai mari si sa pune-ti ceva fructe inauntru :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gombotele din gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Gombotele din gris-0
Gombotele din gris-1

COMENTARII (7)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

14.01.2016, 19:37

bune!

Gicuta69

Gicuta69 1

18.01.2016, 09:26

delicioase!

Rux

Rux 1

03.02.2016, 23:47

Vai ce minunate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!