Gomboti XL cu prune

de laura_n in Cook and smile, 21 Iul 2013 | 5283 vizualizari

 

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :)))
Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem ca a fost cam migaloasa operatiunea. Data viitoare o sa procedez altfel ;)
Au iesit cam mari, dar buuuni de mori...
cine vrea o portie....sa stiti ca eu nu mai am. tre sa va faceti si voi :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 450 gr faina
  • 1 cub unt
  • 18 - 20 jumatati de prune
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 lg zahar brut
  • scortisoara pudra
  • un praf sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti XL cu prune:

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de lipicios.


Prunele le-am spalat si le-am rupt jumatati.


Am format un amestec din nuca, zahar si scortisoara.


Am luat cate o lingura de aluat si am pus in mijloc cate o jumatate de pruna si am format o bila de aluat. Aici am gresit ca nu am folosit faina, si m-am chinuit sa formez galustele (aluatul era destul de lipicios). Data viitoare o sa stiu ;)


Intr-o cratita de 3 l, am pus apa cu un pic de sare si am pus la fiert galustele. Le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata apei.


Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit imediat prin mixul de nuca macinata. Le-am asezat pe un platou si am continuat operatiunea pana am fiert toate galustele.


Am servit cu mare pofta un gombot XL. :)))

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox 16 - 17 lei.

2

ideal ar fi (dupa parerea mea) sa fie prunele mai micute.

3

data viitoare o sa fac cu umplutura de visine si glazura de cocos.

4

se recomanda consumul moderat :))))) altfel, riscati sa va ingrasati :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti XL cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

cozmina 1

04.01.2014, 12:25

la noi se chiama galuste cu prune, si se pot face si cu prune uscate, in cazul in care sunteti undeva departe si prunele proaspete ori nu sunt de gasit ori sunt scumpeee

laura_n 1

04.01.2014, 16:47

Cozmina, bun pontul

iri_iri 1

06.04.2015, 19:09

Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune