Gomboti XL cu prune

de laura_n in Cook and smile, 21 Iul 2013 | 5215 vizualizari

 

Ancuta m-a corupt sa fac si eu gomboti. :)))
Este prima data cand am facut si cum nu am citit reteta pana la capat, sa zicem ca a fost cam migaloasa operatiunea. Data viitoare o sa procedez altfel ;)
Au iesit cam mari, dar buuuni de mori...
cine vrea o portie....sa stiti ca eu nu mai am. tre sa va faceti si voi :))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 4 lg zahar brut
  • 450 gr faina
  • 1 cub unt
  • 18 - 20 jumatati de prune
  • 200 gr nuca macinata
  • 4 lg zahar brut
  • scortisoara pudra
  • un praf sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti XL cu prune:

Am curatat si am spalat cartofii. I-am gatit la aburi. Dupa ce s-au fiert, i-am scos intr-un castron, am adaugat untul si zaharul si am zdrobit cartofii bine, bine. Am adaugat ouale si am amestecat cu blenderul toata compozitia. La sfarsit, am adaugat faina si am framantat un aluat destul de lipicios.


Prunele le-am spalat si le-am rupt jumatati.


Am format un amestec din nuca, zahar si scortisoara.


Am luat cate o lingura de aluat si am pus in mijloc cate o jumatate de pruna si am format o bila de aluat. Aici am gresit ca nu am folosit faina, si m-am chinuit sa formez galustele (aluatul era destul de lipicios). Data viitoare o sa stiu ;)


Intr-o cratita de 3 l, am pus apa cu un pic de sare si am pus la fiert galustele. Le-am lasat sa fiarba pana cand s-au ridicat la suprafata apei.


Le-am scos cu o paleta si le-am tavalit imediat prin mixul de nuca macinata. Le-am asezat pe un platou si am continuat operatiunea pana am fiert toate galustele.


Am servit cu mare pofta un gombot XL. :)))

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aprox 16 - 17 lei.

2

ideal ar fi (dupa parerea mea) sa fie prunele mai micute.

3

data viitoare o sa fac cu umplutura de visine si glazura de cocos.

4

se recomanda consumul moderat :))))) altfel, riscati sa va ingrasati :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti XL cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

COMENTARII (35)

cozmina 1

04.01.2014, 12:25

la noi se chiama galuste cu prune, si se pot face si cu prune uscate, in cazul in care sunteti undeva departe si prunele proaspete ori nu sunt de gasit ori sunt scumpeee

laura_n 1

04.01.2014, 16:47

Cozmina, bun pontul

iri_iri 1

06.04.2015, 19:09

Vreau si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!