Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval

de Sidy in Curcan, 25 Ian 2013 | 4194 vizualizari

 

Gratinare este o tehnica larg răspândită culinar în prepararea produselor alimentare, în care un ingredient este acoperit cu o crustă ce se rumeneste, folosind adesea pesmet, cascaval ras, ouă si / sau unt
Isi are originea în bucătăria franceză si este, de obicei, pregătit într-un vas anume ce poate fi pus la cuptor.
Eu am ales aceasta varianta elvetiana, care mi s-a parut deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept de curcan
  • 400 g ciuperci taiate
  • ulei de masline
  • 50 g caise confiate
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura mustar
  • condimente pentru pui- picante
  • 50 g unt
  • boia
  • 100 g parmezan
  • patrunjel verde
  • 6 cartofi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval:

Pieptul de curcan il taiem fileuri apoi il punem intre doua folii de plastic si il batem putin ca pentru snitele.


Il condimentam cu mirodenii pentru pui si il umplem cu ciuperci taiate, caise taiate felii si o crenguta de patrunjel verde.


Rulam pieptul de curcan si il prindem cu cate o scobitoare.


Intr-o tigaie non aderenta topim putin unt si rumenim rulourile umplute pe toate partile.


Preparam o pasta din mustar,ulei de masline si condimente de pui .Amestecam sa se omogenizeze.


Intr-un vas termorezistent, uns cu unt , punem rulourile prajite si le dam cu paste de mustar.Le facem cu o pensula , astfel incat sa fie facute pe toate partile.


Preparam un sos din smantana amestecata cu 70 g parmezan pe care il rasurnam peste rulourile de curcan umplute.


Deasupra presaram putina boia si dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade pentru 15 minute.


Mai presaram putin parmezan deasupra si dam la cuptor sa se gratineze pina se rumeneste frumos deasupra.


Pregatim cartofii "acordeon".Iii curatam si spalam apoi ii taiem felii subtiri , dar nu pina jos de tot.


ii punem pe fiecare separat pe cate o folie de aluminiu, unsa cu ulei de masline, presaram sare de mare pe ei si deasupra punem o fasiuta subtire cu unt.Strangem folia si asezam toti cartofii pe o tava ce o punem si pe ea in cuptor linga rulourile de curcan, cam 40 de minute.


Cand toate sunt bine facute, le scoatem din cuptor si desfacem folia cartofilor cu mare grija sa nu ne oparim cu aburii ce ies din ea.


Servim rulourile cu cate un cartof alaturi si cu sosul din vas.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin din piept de curcan umplut cu ciuperci si caise in sos de smantana cu cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Mihaela11_jo 1

26.01.2013, 07:35

Delicatese

danakarin 1

26.01.2013, 10:25

babi5 1

23.05.2014, 21:07

Bunnn! tare totul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale