Grisine

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2012 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 100 gr faina de malai
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita fructoza
  • putina sare
  • 240 ml apa calduta
  • 2 linguri pesto de rosii
  • 1 lingurita rozmarin maruntit
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine:

Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa calduta pana cand am obtinut un aluat consistent pe care l-am lasat la crescut. Dupa aprox. 35-40 de minute coca isi dublase volumul.

Am impartit aluatul in 2 parti egale. O jumatate am instins-o intr-o foaie dreptunghiulara. Pe jumatate din dreptunghi am pus pesto de rosii si am distribuit cat mai omogen. Peste jumatatea cu pesto am suprapus cealalta jumate de aluat. Am taiat aluatul in fasii inguste. Fiecare fasie am rasucit-o si am asezat-o in tava pe hartie de copt.

Am copt grisinele pana cand s-au rumenit putin.

Din restul de aluat am taiat bucatele mici. Pe un plan de lucru uns cu ulei de masline am intins aluatul pana cand am obtinut betisoare lungi pe care le-am trecut apoi prin rozmarin. Am copt betisoarele pe hartie de copt pana cand au fost usor rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Laly 1

12.09.2012, 09:39

Vreau si eu

Sim0na 1

12.09.2012, 18:31

Am mai poftit eu la astea..

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv grisine in manta de bacon