Grisine

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2012 | 1672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 100 gr faina de malai
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita fructoza
  • putina sare
  • 240 ml apa calduta
  • 2 linguri pesto de rosii
  • 1 lingurita rozmarin maruntit
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine:

Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa calduta pana cand am obtinut un aluat consistent pe care l-am lasat la crescut. Dupa aprox. 35-40 de minute coca isi dublase volumul.


Am impartit aluatul in 2 parti egale. O jumatate am instins-o intr-o foaie dreptunghiulara. Pe jumatate din dreptunghi am pus pesto de rosii si am distribuit cat mai omogen. Peste jumatatea cu pesto am suprapus cealalta jumate de aluat. Am taiat aluatul in fasii inguste. Fiecare fasie am rasucit-o si am asezat-o in tava pe hartie de copt.


Am copt grisinele pana cand s-au rumenit putin.


Din restul de aluat am taiat bucatele mici. Pe un plan de lucru uns cu ulei de masline am intins aluatul pana cand am obtinut betisoare lungi pe care le-am trecut apoi prin rozmarin. Am copt betisoarele pe hartie de copt pana cand au fost usor rumenite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Laly 1

12.09.2012, 09:39

Vreau si eu

Sim0na 1

12.09.2012, 18:31

Am mai poftit eu la astea..

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Grisine cu ierburi aromate