Guguluf cu ciocolata

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 19 Feb 2010 | 4353 vizualizari

 

sursa de inspiratie Cuina Banateana

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • zahar vanilat
  • 3, 4 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr ciocolata
  • nuca macinata pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu ciocolata:

Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.

Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.

Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.

Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tavalita in nuca de cocos