Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult
sursa de inspiratie Cuina Banateana
Aprindem cuptorul ca sa fie bine incins cand punem prajitura la copt.
Mixam untul moale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam ouale treptat, mixam bine pana le incorporam pe toate.
Ajutandu-ne de un tel adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt, alternand laptele cu faina, pana obtinem o compozitie vascoasa.
Intr-un vas separat, punem 5, 6 linguri din compozitie si o amestecam cu cacao si rom.
Ungem forma de guguluf cu putin ulei sau unt si adaugam jumatate din compozitie.
Eu am facut si o tava cu briose cu restul de aluat.
Punem si compozitia de cacao deasupra, amestecand usor cu o furculita pentru a obtine efectul marmorat. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.
citeste mai mult