Guguluf cu stafide si vanilie

de MotanLaOale in Prajituri, 9 Ian 2014 | 4226 vizualizari

 

Este o adaptare, la cererea baiatului, a retetei de guguluf cu pere si ciocolata preluata de la Timea. A iesit ceva foarte bun, perfect langa un pahar de lapte sau o ceasca de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 180g faina
  • 1 budinca de vanilie (praf, 50g)
  • 125ml lapte
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat Burbon
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 100g stafide
  • unt+faina pentru tapetat
  • GLAZURA
  • 70g ciocolata cu alune
  • 30g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu stafide si vanilie:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare.


Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.


Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt, laptele si uleiul si se mixeaza dupa fiecare.


Faina se amesteca cu praful de budinca si se incorporeaza in amestec cu o spatula usor de jos in sus.


Forma de guguluf se tapeteaza cu unt si se presara cu faina.


Se toarna 1/2 din aluat, se presara stafidele (eu nu le-am imuiat inainte) si restul de aluat.


Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 40 minute.


Se face proba cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca 10 minute si se scoate din forma si se lasa sa se raceasca.


Ciocolata cu untul se topeste si se toarna peste guguluf lasand sa curga si pe margini.


Se lasa sa se intareasca ciocolata si se feliaza.


Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Amestecand galbenusurile cu praful de copt ajuta la crescut.

2

Se poate face si cu fructe sau cu fructe confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu stafide si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 25 %
279.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

MotanLaOale 1

10.01.2014, 12:33

tanyapatap 1

14.05.2014, 21:09

MotanLaOale 1

14.05.2014, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

9900 puncte

RODIMUR

9020 puncte

 merisor

6430 puncte

Rocsi

6050 puncte

Constelatialeu

6010 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si nuci