Gulas

de anca_rm in Vita, 18 Iul 2017 | 1885 vizualizari

 

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei.
Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun.
S-a raspandit din Campia Panonica, incet, in multe tari si fiecare si-a pus amprenta asupra retetei.
 La inceput a fost pregatit cu carne de vitel, dar odata cu raspandirea lui pe alte meleaguri a fost folosita carne de porc, oaie, cal sau in combinatie.
Reteta pe care azi o propun este un gulas austriac, foarte aromat. L-am pregatit pe aragaz, la foc mic.
 
Cel mai important lucru este sa alegeti o carne buna, de preferinta de vitel, pentru ca fierbe mai repede si sa va inarmati cu rabdare.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de vitel
  • 300 gr ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura otet din vin alb
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 10 gr boia dulce
  • 5 gr boia afumata
  • 1/2 lingurita boia iute sau fulgi de chili (se poate inlocui cu ardei iute)
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 300 ml supa de vita/pui/legume sau chiar apa
  • 2 linguri untura
  • 1 fir de cimbru
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas:

Carnea o taiem in cubulete mai mari.


Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala.


Punem carnea si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand scade la jumate. In cazul in care carnea nu este moale, atunci mai trebuie sa adaugati supa sau apa, dar obligatoriu sa fie calda. Daca mai trebuie sau nu adaugata supa/apa, depinde de vasul in care gatiti gulasul.


Semintele de chimen le maruntim intr-un mojar si le adaugam peste carne. Asezonam cu sare si piper, punem si usturoiul pisat si mai lasam 10 minute sa fiarba.



Se serveste cald alaturi de cartofi copti, galuste de paine sau orice garnitura doriti.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

20.07.2017, 09:09

Bun!

kytz 1

21.07.2017, 11:59

Bun , chiar foarte bun , deși cam trebuie mult curaj să stai lângă aragaz pe vremea asta !

tina58 1

03.09.2017, 09:28

Cred ca e destul de bun si asa dar eu prefer reteta clasica cu ardei gras si cartofi. De gustibus!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

RETETA RECOMANDATA
Mancare de masline cu carne de vita