Haladeț (Răcitură lipovenească)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 15 Ian 2013 | 3756 vizualizari

 

Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia,
pe ideea „să se vadă prin ea” :)).

Se servește musai cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
  • 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
  • 2 cepe;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • coriandru;
  • piper boabe.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Haladeț (Răcitură lipovenească):

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))


Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.


Rasolul se spală, se taie în două bucăți.


Se pun la fiert în circa 7 L apă.


Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare.


Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit.


Se scoate carnea.


Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente.


Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea.


Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată.


Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Pentru a fi siguri că se va închega răcitura, o verificăm înainte de a opri fierberea: se pun câteva linguri de lichid într-un bol și dacă se încheagă după ce s-a răcit înseamnă ca e gata.

2

După cum am precizat, se servește cu hrean... fie el simplu sau cu sfeclă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Haladeț (Răcitură lipovenească)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 13:45

Asa-i, Rocsi.

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

Anul asta nu prea am mancat... deci trebuie sa recuperez!

DinDragostePentruGatit 1

18.01.2013, 11:31

Dai-i bataie, Sim0...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Piftie de porc a la Nico