Iahnie de fasole cu ciolan afumat

de ANCA in Porc, 25 Aug 2009 | 16988 vizualizari

 

Reteta noastra, absolut delicioasa, nu ezitati sa o incercati!!:))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole bob mare
  • un ciolan afumat, cam 1 kg
  • 1 kg rosii proaspete
  • 2morcovi mari
  • 1 ceapa mare si 1 mai mica
  • usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • marar (patrunjel)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu ciolan afumat:

Fasola o lasam in apa, la inmuiat, peste noapte. Se fierbe apoi in 2 ape, apoi se pune la fiert in oala cu presiune, impreuna cu ciolanul, ceapa mare, telina si morcovii, intregi, 20 de minute de cand incepe oala sa fluiere:)).


Separat, calim ceapa mica taiata marunt, iar cand se aureste, se adauga rosiile care au fost blenduite impreuna cu legumele care au fiert cu fasolea. Cand incepe sa clocoteasca sosul, se pune fasolea, ciolanul dezosat, se adauga zeama de la fiertura pana obtinem consistenta dorita. Adaugam si foaia de dafin, cimbru si lasam pe foc mic 10-15 min, apoi punem mujdeiul de usturoi, mararul, potrivim cu sare si piper. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si..gata!


Noi am facut si ardei copti, stropiti cu ulei de masline, otet si mujdei de usturoi, se potrivesc foarte bine cu fasolea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ANCA 1

27.08.2009, 16:40

Musli, multumesc! sa stii ca sunt foarte simplu de facut toate retetele mele, urmezi pasii si gata!incearca-le si ai sa vezi, sigur iti ies! si daca ai intrebari, ajutam cu placere!

ANCA 1

17.10.2009, 16:50

Carmen, iti opresc si tie o portie data viitoare, ce spui?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan... Tipic romanesc, sau nu e chiar asa... :-)