Iahnie de fasole cu ciolan afumat

de ANCA in Porc, 25 Aug 2009 | 21138 vizualizari

 

Reteta noastra, absolut delicioasa, nu ezitati sa o incercati!!:))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole bob mare
  • un ciolan afumat, cam 1 kg
  • 1 kg rosii proaspete
  • 2morcovi mari
  • 1 ceapa mare si 1 mai mica
  • usturoi
  • cimbru
  • dafin
  • marar (patrunjel)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu ciolan afumat:

Fasola o lasam in apa, la inmuiat, peste noapte. Se fierbe apoi in 2 ape, apoi se pune la fiert in oala cu presiune, impreuna cu ciolanul, ceapa mare, telina si morcovii, intregi, 20 de minute de cand incepe oala sa fluiere:)).

Separat, calim ceapa mica taiata marunt, iar cand se aureste, se adauga rosiile care au fost blenduite impreuna cu legumele care au fiert cu fasolea. Cand incepe sa clocoteasca sosul, se pune fasolea, ciolanul dezosat, se adauga zeama de la fiertura pana obtinem consistenta dorita. Adaugam si foaia de dafin, cimbru si lasam pe foc mic 10-15 min, apoi punem mujdeiul de usturoi, mararul, potrivim cu sare si piper. Mai lasam sa dea 2-3 clocote si..gata!

Noi am facut si ardei copti, stropiti cu ulei de masline, otet si mujdei de usturoi, se potrivesc foarte bine cu fasolea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

ANCA 1

27.08.2009, 16:40

Musli, multumesc! sa stii ca sunt foarte simplu de facut toate retetele mele, urmezi pasii si gata!incearca-le si ai sa vezi, sigur iti ies! si daca ai intrebari, ajutam cu placere!

ANCA 1

17.10.2009, 16:50

Carmen, iti opresc si tie o portie data viitoare, ce spui?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan