Iahnie de fasole rosie

de RuxyRux in Mancaruri de post, 10 Iul 2012 | 12496 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala( asta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole rosie boabe
  • 2 linguri ulei de masline( sau ce ulei doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 1lingurita rasa de chimion
  • 10 linguri pasta de rosii( de preferat facuta in casa)
  • piper
  • o rosie mare
  • 1 foaie de dafin mare
  • sare desigur dupa gust
  • alte condimente dupa gustul personal
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie:

Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.


Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam apa de cinci ori si de fiecare data clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.


Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.


Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat.


Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:


Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).


In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).


Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

18.11.2012, 00:12

Multumesc!

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

e delicioasa!

babi5 1

10.06.2013, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta cu usturoi