Iahnie de fasole rosie

de RuxyRux in Mancaruri de post, 10 Iul 2012 | 30990 vizualizari

 

O mancare extrem de gustoasa, care necesita un timp de preparare mai indelungat atunci cand vrei sa scapi de eventuala( asta desigur in functie de fiecare organism in parte) balonare nedorita. Si bunicile noastre procedau in acelasi mod, lasand la inmuiat cat mai mult timp fasolea, apoi fierband-o cu mirodenii, condimente, pentru a usura digestia.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole rosie boabe
  • 2 linguri ulei de masline( sau ce ulei doriti)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 telina
  • 2 ardei grasi
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita maghiran
  • 1lingurita rasa de chimion
  • 10 linguri pasta de rosii( de preferat facuta in casa)
  • piper
  • o rosie mare
  • 1 foaie de dafin mare
  • sare desigur dupa gust
  • alte condimente dupa gustul personal
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole rosie:

Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori.

Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam  apa de cinci ori si de fiecare data  clatim fasolea. Nu va speriati ca nu-si va mai pastra gustul( multa lume are tendinta sa faca asta), acesta va ramane intact iar digestia va fi una facila.

Aproape de sfarsitul fierberii, pregatim sosul de legume pentru fasole.

Eu am fiert fasolea in Zepter iar timpul de fierbere s-a mai scurtat. 

Sosul de legume l-am pregatit in felul urmator:

Am pus intr-o craticioara, uleiul de masline si doua trei linguri apa si apoi am adaugat pe rand, ceapa tocata, ardeiul taiat fasii, telina rasa apoi o jumatate  de morcov ras si cealata jumatate taiat rondele. Am adaugat rosia data pe razatoare, pasta de rosii si sare dupa gust. Am lasat la foc mic zece minute( eu am pus tot la Zepter).

In ultima apa in care fierbe fasolea, adaugam maghiranul, chimionul, foaia de dafin si boiaua. Cand fasolea este fiarta cam 90 %( deci aproape fiarta), adaugam si sosul apoi potrivim gustul final adaugand sare si piper( gustam pana ne place ), sau alte condimente dupa gustul personal( eventual daca dorim o nota mai acrisoara inca putina pasta de rosii, daca dorim sa fie dulce acrisoara putem pune si o lingura de zahar( brun sau melasa).

Este o mancare simpla, dar cu un gust deosebit de bun!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole - de post