Inghetata cremoasa cu dulce de leche

de ela in Dulciuri, 6 Mai 2016 | 696 vizualizari

 

O inghetata cremoasa,dulce dulce si tare buna.Sigur am sa o mai repet foarte curand,in alte combinatii. Ramasesem de la Paste cu destul de multa smantana pentru frisca si ini parea rau sa o arunc.Si la fix am vazut pe internet aceasta reteta.Este un deliciu! Este atat de simplu de facut si doar cu trei ingrediente.

 

INGREDIENTE

  • INGREDIENTE:
  • - 397gr lapte condensat (eu cumpar de la Auchan)
  • 700ml smantana pentru frisca (nu frisca pentru ca are zahar si va iesi si mai dulce decat este cazul)
  • sare (cam jumatate de lingurita)
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cremoasa cu dulce de leche:

Conserva de lapte condensat o pinem intr-o oala adanca si turnam peste ea apa cat sa depaseasca capacul conservei cu cateva degete. Punem la foc mic si lasam 3ore sa fiarba (eu am lasat mai putin si nu s-a inchis destul de tare culoarea. Dupa 3ore scoatem conserva din apa si lasam sa se raceasca.


Putem sa pregatim conserva in alta zi, numai sa nu o deschidem. La sfarsitul fierberii vom avea un dulce de leche. Punem compozitia intr-un bol mai mare si o amestecam usor cu o spatula.Adaugam si sarea si amestecam bine.


Separat, mixam smantana pentru frisca pana se intareste. Adaugam frisca batuta, treptat, peste caramel, amestecand usor, pana terminam toata frisca si compozitia este cremoasa si omogena. Punem intr-o forma termorezistenta si sam la congelator pana se intareste.


Inainte de servire, lasam la temperatura camerei inghetata vreo 10minute. Servim cu muuulta frisca, care ii mai ia din dulceata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cremoasa cu dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

miki_a 1

08.05.2016, 00:34

RuxyRux 1

09.05.2016, 20:21

Arata delicios Eluca

ela 1

09.05.2016, 23:01

Ruxy si e chiar delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Zacusca de dovlecei