Inghetata cu lapte si cacao

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 3809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lapte si cacao:

Pana acum am testat multe retete de inghetata. Cu lapte, cu frisca, mascarpone... Categoric toate sunt foarte bune, noi fiind mari amatori de inghetata. Dar combinatia aceasta este atat de buna si nu necesita nici macar un pic de efort, incat trebuie sa o incercati macar o data. :)) Daca dispuneti si de o masina de inghetata deja totul e cat se poate de simplu.


Intr-un vas ce-l vom baga apoi la congelator amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Puteti folosi mixerul, la viteza mica sau pur si simplu cu o lingura.



Jumatate din cantitate o punem intr-un alt vas si amestecam cu cacao si esenta de rom. In cealalta vom pune esenta de vanilie.



Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate, mixam apoi cu mixerul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. O data am uitat de aceasta operatiune, dar n-a fost chiar nici o problema. :) Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.



Simplu si cat se poate de delicios. Pe cuvant, am si dovezi! :))))

 

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza cacaoa poate inlocui cu capsuni sau orice alte fructe de sezon.

2

Desigur cantitatile se pot ajusta in functie de cat va place de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lau 1

01.07.2011, 17:17

racoritoare

ionifabio 1

20.07.2011, 09:34

ce bine arata
dar cum este laptele evaporat?

Miha 1

21.07.2011, 11:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca