Inghetata cu lapte si cacao

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 3464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lapte si cacao:

Pana acum am testat multe retete de inghetata. Cu lapte, cu frisca, mascarpone... Categoric toate sunt foarte bune, noi fiind mari amatori de inghetata. Dar combinatia aceasta este atat de buna si nu necesita nici macar un pic de efort, incat trebuie sa o incercati macar o data. :)) Daca dispuneti si de o masina de inghetata deja totul e cat se poate de simplu.

Intr-un vas ce-l vom baga apoi la congelator amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Puteti folosi mixerul, la viteza mica sau pur si simplu cu o lingura.

Jumatate din cantitate o punem intr-un alt vas si amestecam cu cacao si esenta de rom. In cealalta vom pune esenta de vanilie.

Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate, mixam apoi cu mixerul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. O data am uitat de aceasta operatiune, dar n-a fost chiar nici o problema. :) Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Simplu si cat se poate de delicios. Pe cuvant, am si dovezi! :))))

 

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza cacaoa poate inlocui cu capsuni sau orice alte fructe de sezon.

2

Desigur cantitatile se pot ajusta in functie de cat va place de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Inghetata cu lapte si cacao-0
Inghetata cu lapte si cacao-1
Inghetata cu lapte si cacao-2

COMENTARII (29)

Lau

Lau 1

01.07.2011, 17:17

racoritoare

ionifabio

ionifabio 1

20.07.2011, 09:34

ce bine arata
dar cum este laptele evaporat?

Miha

Miha 1

21.07.2011, 11:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!