Inghetata cu lapte si cacao

de Miha in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 5645 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 320 ml lapte evaporat
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao neagra
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu lapte si cacao:

Pana acum am testat multe retete de inghetata. Cu lapte, cu frisca, mascarpone... Categoric toate sunt foarte bune, noi fiind mari amatori de inghetata. Dar combinatia aceasta este atat de buna si nu necesita nici macar un pic de efort, incat trebuie sa o incercati macar o data. :)) Daca dispuneti si de o masina de inghetata deja totul e cat se poate de simplu.

Intr-un vas ce-l vom baga apoi la congelator amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Puteti folosi mixerul, la viteza mica sau pur si simplu cu o lingura.

Jumatate din cantitate o punem intr-un alt vas si amestecam cu cacao si esenta de rom. In cealalta vom pune esenta de vanilie.

Dam la congelator pentru 1 ora-1 ora si jumatate, mixam apoi cu mixerul vertical, pentru a sparge eventualele ace de gheata. O data am uitat de aceasta operatiune, dar n-a fost chiar nici o problema. :) Dam din nou la congelator pana la congelarea completa.

Simplu si cat se poate de delicios. Pe cuvant, am si dovezi! :))))

TIPS-URI

1

Cine nu agreeaza cacaoa poate inlocui cu capsuni sau orice alte fructe de sezon.

2

Desigur cantitatile se pot ajusta in functie de cat va place de dulce.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu lapte si cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cacao si nuci