Inghetata de ciocolata cu stafide si rom

de mihasara in Dulciuri, 22 Ian 2016 | 700 vizualizari

 

''Nicio zi fara ciocolata" :)

 

INGREDIENTE

  • 250 ml smantana dulce de frisca proaspata
  • 250 ml de lapte
  • 125 g ciocolata amaruie
  • 3 galbenusuri de oua de casa
  • 100 g. de zahar
  • esenta de rom
  • stafide.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu stafide si rom:



  1. Intr-o cratita, punem la fiert frisca, ciocolata rupta bucati si laptele.

  2. Amestecam si lasam pe foc pana se topeste complet ciocolata dar nu lasam sa clocoteasca.

    Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana se vor albi la culoare.

  3. Adaugam ouale batute peste amestecul de lapte si frisca si punem foc mic amestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase putin dar fara sa clocoteasca.

  4. Se raceste scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa care o racim la frigider si in final o bagam la congelator, nu inainte de a o amesteca cu stafindele inmuiate in esenta de rom.

  5. Este gata dupa 3 ore de stat in congelator.

  6. Este delicioasa.

 

TIPS-URI

1

NU trebuie sa uitam ca la fiecare 30 de minute scoatem inghetata din congelator si o amestecam f bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu stafide si rom" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

anca_rm 1

22.01.2016, 13:05

o bunatate de inghetata

Bunica 1

22.01.2016, 13:32

Bună combinație!

Bya Ralu 1

22.01.2016, 14:13

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata