Inghetata de ciocolata cu visine

de Brindusa in Prajituri, 3 Iul 2011 | 3539 vizualizari

 

Aceasta nu e doar o inghetata cu ciocolata clasica. Dar nici doar o inghetata cu fructe. De fapt le cuprinde pe amandoua. Combina gustul dulce si cremos al inghetatei cu cel acrisor al visinelor. Rezultatul e de nota 10.

 

INGREDIENTE

  • 400 g frisca (sau smantana dulce, batuta)
  • 2 linguri cacao Olandeza (neagra)
  • 50 g ciocolata 75%, taiata bucati mici
  • 200 ml lapte 
  • 150 g zahar tos
  • 3 oua, separate
  • un praf mic de sare
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 200 g  visine, fara samburi
  • cateva visine pentru decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de ciocolata cu visine:


  • Incalzeste la foc mic 150 g frisca cu cacaoa, amestecand continuu, pana ce se omogenizeaza bine si da un clocot mic. Frisca trebuie sa se fi incalzit bine.



  • Ia de pe foc si adauga ciocolata taiata marunt. Amesteca ca sa se topeasca. Omogenizeaza bine.



  • Adauga restul de frisca si amesteca. Pune totul intr-un castron mare.



  • Incalzeste intr-o craticioara,usor, laptele cu zaharul si sarea, pana ce zaharul s-a topit.

  • Intr-un castron bate putin galbenusurile ca sa se omogenizeze.

  • Incet, in fir subtire, toarna laptele peste galbenusuri. Amesteca incontinuu. Ai grija ca laptele sa nu fie foarte fierbinte, ca sa nu coaca galbenusurile.

  • Pune amestecul la loc in craticiora si amesteca-l pe foc mediu pana ce sosul se ingroasa. Ai mare grija sa nu dai focul prea tare, pentru ca sosul se poate branzi si nu-l mai poti folosi.



  • Toarna sosul dupa ce s-a racit putin, printr-o strecuratoare in ciocolata. Amesteca bine.

  • Adauga vanilia.



  • Pentru ca inghetata cu ciocolata sa iasa spumoasa, mie imi place sa pun si albusurile batute bine spuma. Dar se poate si fara.

  • Pune inghetata in cutii cu capac, in congelatorul dat la maxim. Se poate folosi si masina de inghetata, daca ai.

  • Dupa 2 ore de stat in congelator amesteca inghetata cu lingura si adauga visinele.



  • Pentru ca este o inghetata cu fructe intregi si acestea au tendinta sa se aglomereze doar intr-un singur loc, incearca sa le distribui uniform pe toata suprafata si in tot volumul inghetatei.

  • Pune totul la loc in congelator, pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de ciocolata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

04.07.2011, 21:24

ce-mi place inghetata de cioco

MIUTA 1

05.07.2011, 15:09

Wooouuu,o nebunie foarte buna

Sidy 1

06.07.2011, 07:32

Buna, bunutaaaaaaaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Desert inghetata raw-vegana cu banane si zmeura