Înghețată de lămâie

de AndrutzaP in Dulciuri, 28 Iun 2016 | 704 vizualizari

 

Acrisoara, racoritoare si bunaaa. As manca fara sa ma opresc:)

 

INGREDIENTE

  • 3 lamai
  • 2 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 g iaurt gras
  • 200 ml smantana pentru frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Înghețată de lămâie:

Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.


Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati bine pe fundul craticioarei pentru a nu se lipi.


Cand sosul devine omogen si se incheaga se da la o parte de pe foc si se mai bate cu telul pentru 2-3 minute.


Dupa ce crema de lamaie s-a racit complet se adauga iaurtul si se omogenizeaza perfect.


Smantana pentru frisca se bate usor, fara a insista foarte mult si se incorporeaza in compozitia de iaurt si crema de lamaie.


Inghetata se da la congelator pana ingheata. Daca nu aveti un aparat de inghetata (la fel ca mine), amestecati inghetata din 30 in 30 de minute pentru a nu se forma cristale de gheata.


Serviti cu placere!



 

TIPS-URI

1

folositi un iaurt gras, minim 3.5% grasime-va recomand iaurtul grecesc de la Napolact.

Daca ti-a placut reteta noastra "Înghețată de lămâie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

28.06.2016, 23:57

Perfecta!

Catalina L 1

29.06.2016, 15:31

imi placeee

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu scortisoara si ciocolata