Kimchi

de -Miti- in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2011 | 6583 vizualizari

 

Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate. Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie.
Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez.
Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ridiche alba
  • 1 morcov mare
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir 
  • sare de mare
  • pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
  • boia de ardei iute (am folosit pimiento)
  • fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi:

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.


Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.


Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .


A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.


Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.


Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.


Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.


Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

-Miti- 1

13.05.2011, 20:22

mihaela,o sa pricepi telenovela mai bine

Anamaria7 1

22.05.2011, 11:13

ce reteta interesanta!

diaconta 1

09.11.2012, 09:10

sunt curioasa ce gust are

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Kimchi