Kimchi

de Adinuta san in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2011 | 6823 vizualizari

 

Ei,daca am incercat kimchiul cu castraveti,nu a mai durat mult si l-am incercat pe cel cu de toate. Imi era o pofta de orez prajit cu kimchi de nu mai puteam asa ca m-am indreptat frumos spre bucatarie.
Kimchiul este mancarea traditionala koreeana si este obtinuta prin fermentarea legumelor cu diferite condimente. Sunt multe feluri de kimchi,cele mai cunoscute sunt facute cu varza chinezeasca,ridichi albe si castraveti. Se poate servi pe langa felul principal,asa cum folosim noi muraturile sau la supe,tocanite sau prajit cu orez.
Traditional,legumele sunt fermentate in oale de lut mari,care sunt ingropate in pamant.

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mica
  • 1 ridiche alba
  • 1 morcov mare
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 cm de ghimbir 
  • sare de mare
  • pasta de ardei iute (Piros Arany am folosit)
  • boia de ardei iute (am folosit pimiento)
  • fish sauce (optional)
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kimchi:

Se curata legumele si se taie in bucati de marimea unei imbucaturi.


Se pun toate legumele intr-un bol si se presara cu sare.


Se acopera bolul si se lasa peste noapte. Legumele vor deveni mai moi .


A doua zi se taie ceapa verde in rondele,se piseaza usturoiul si se adauga la legume.


Se pune pasta de ardei iute si boiaua peste si se amesteca bine.


Se da ghimbirul pe razatoare si se adauga,tot acuma se poate adauga si fish sauce-ul daca folositi.


Se pune intr-un borcan ,se inchide capacul si se lasa la temperatura camerei peste zi ca sa fermenteze putin.


Se pastreaza la frigider,dar la noi nu tine mult. Vad ca s-au dat si maruntelele la el,o sa fac si varianta de copii cu Piros Arany dulce.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kimchi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Adinuta san 1

13.05.2011, 20:22

mihaela,o sa pricepi telenovela mai bine

Anamaria7 1

22.05.2011, 11:13

ce reteta interesanta!

diaconta 1

09.11.2012, 09:10

sunt curioasa ce gust are

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Kimchi