Kinder Bueno

de Mitinita in Prajituri, 12 Dec 2014 | 31519 vizualizari

 

Este o prajitura pe care trebuie sa o aveti de sarbatori. O muscatura va face sa simtiti mai multe arome si nici nu este complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 g crema de ciocolata din comert (Finetti, Nutella)
  • 2 linguri de cacao
  • Alte ingrediente:
  • 250 ml frisca
  • 250 g biscuiti
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Bueno:

Blatul

Preincalzim cuptorul.

Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.

Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari usoare, de sus in jos.

Tapetam o forma de copt de 24×32 cm cu ulei si faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza si se coace cam 20 de minute sau facem testul scobitorii (intepam blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul este gata).

Crema

Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si pregatim o budinca dupa instructiunile de pe pachet. In loc de budinca de comert, puteti folosi 4 linguri de faina si un baton de vanilie.

Lasam budinca sa se raceasca complet. Intre timp, spumam untul, iar apoi adaugam budinca, cate o lingura si batem in continuare pana obtinem o crema pufoasa.

Impartim crema in doua, iar o parte o amestecam cu cele doua linguri de cacao.

Asamblare

Peste blat intindem crema de ciocolata, apoi punem crema alba si nivelam.

Peste crema alba, punem un strat de biscuiti, ii asezam unul langa celalalt.

Deasupra biscuitilor, punem crema cu cacao.

Batem frisca si o punem deasupra cremei de cacao.

Se presara cu ciocolata rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

Aletta 1

13.01.2017, 23:37

miki_a 1

22.08.2017, 10:20

Minunată această prăjitură!

Rahela Velicu 1

12.10.2018, 13:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno