Kinder Bueno

de -Miti- in Prajituri, 12 Dec 2014 | 20702 vizualizari

 

Este o prajitura pe care trebuie sa o aveti de sarbatori. O muscatura va face sa simtiti mai multe arome si nici nu este complicat de facut.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 2 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 1 pachet de budinca de vanilie
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 400 g crema de ciocolata din comert (Finetti, Nutella)
  • 2 linguri de cacao
  • Alte ingrediente:
  • 250 ml frisca
  • 250 g biscuiti
  • 100 g ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kinder Bueno:

Blatul


Preincalzim cuptorul.


Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul.


Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari usoare, de sus in jos.


Tapetam o forma de copt de 24×32 cm cu ulei si faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia si se niveleaza si se coace cam 20 de minute sau facem testul scobitorii (intepam blatul cu o scobitoare si daca aceasta iese curata, blatul este gata).


Crema


Punem laptele la fiert, adaugam zaharul si pregatim o budinca dupa instructiunile de pe pachet. In loc de budinca de comert, puteti folosi 4 linguri de faina si un baton de vanilie.


Lasam budinca sa se raceasca complet. Intre timp, spumam untul, iar apoi adaugam budinca, cate o lingura si batem in continuare pana obtinem o crema pufoasa.


Impartim crema in doua, iar o parte o amestecam cu cele doua linguri de cacao.


Asamblare


Peste blat intindem crema de ciocolata, apoi punem crema alba si nivelam.


Peste crema alba, punem un strat de biscuiti, ii asezam unul langa celalalt.


Deasupra biscuitilor, punem crema cu cacao.


Batem frisca si o punem deasupra cremei de cacao.


Se presara cu ciocolata rasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Kinder Bueno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

kytz 1

13.01.2017, 21:56

Aletta 1

13.01.2017, 23:37

miki_a 1

22.08.2017, 10:20

Minunată această prăjitură!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu portocale (fara coacere)