Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 16 Iun 2014 | 12251 vizualizari

 

By Gabriela Cara! O placinta minunata, usor de facut, pe placul tuturor de la mic la mare! Cred ca de vreo 2 saptamani poftesc la ea, iar astazi i-a venit randul!:)

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 600 g faina
  • 250 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 1 pachetel drojdie proaspata
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • telemea (nu am cantarit-o dar cred ca am folosit 350-400 de grame)
  • cozi de ceapa verde

In plus:

  • 100 g unt/margarina
  • 5 linguri ulei
  • 1 ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde:

Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.

Lasam sa se odihneasca 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai adaugam putina faina.

Telemeaua o dam pe razatoarea cu ochiuri mari iar cozile de ceapa verde (spalate in prealabil) le taiem marunt.

Aluatul obtinut nu se lasa deloc la crescut.

Se imparte in 3 parti egale.

Fiecare bucata se intinde pe masa foarte bine infainata, intr-o foaie cat de poate de subtire.

Untul/margarina si uleiul se pun intr-un castronel si se topesc in cuptorul cu microunde.

Pe masa bine infainata punem prima foaie iar peste ea intindem jumatate din amestecul de unt/margarina si ulei.

Punem ce-a de-a doua foie si intindem uniform telemeaua rasa si cozile de ceapa verde.

Asezam ce-a de-a treia foaie si intindem uniform restul de unt/margarina, amestecata cu ulei.

Se impacheteaza ca in imagini.

Se intoarce si se aseaza in tava, apoi se taie in portii si se lasa la dospit 1 ora.

Dupa ce a dospit, o ungem cu un oul batut.

Dam  la cuptorul preincalzit, la foc mare pana se rumeneste frumos deasupra, cca. 25-30 de minute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu alt tip de branza + spanac, sau simpla, doar cu branza.

2

Cred ca ar merge foarte bine si cu piept de pui + legume sau ce aveti in frigider.

3

Eu am folosit o tava cu diametrul de 32/24 cm dar va recomand sa folositi o tava putin mai mare daca doriti sa obtineti o placinta mai subtirica.

4

Puteti sa puneti cata branza si cozi de ceapa verde doriti, noi in general preferam placintele cu mai putina umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinta cu dovlecel si ceapa verde in stil grecesc