Placinta cu ceapa

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2016 | 1458 vizualizari

 

Un aluat pufos si foarte bun pe care vi-l recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa calduta
  • 300 ml lapte
  • 1 kg de faina
  • 2 linguri de zahar
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • 25 gr de drojdie
  • 2 lg de sare
  • Umplutura:
  • 1 kg de ceapa
  • 3 oua
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu ceapa:

Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam bine aluatul si lasam sa creasca intr-un loc cald. Cand aluatul a crescut l-am impartit in 3 bile pe care pe rand le-am intins cu sucitorul.


Intre timp ceapa o curatam, o spalam si o taiem julien sau dupa bunul plac. Intr-o tigaie punem ulei si calim putin ceapa.


Fiecare foaie o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem ceapa si oul batut (1 ou ptr. fiecare tava) cu sare si piper. Dam la cuptor la 200 de grade pentru 20-30 de minute. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi la diferite placinte sarate, se poate coace la cuptor sau praji in tigaie.

2

Putem face testul cu scobitoarea sa vedem cand este gata copt aluatul.

3

Au iesit 3 tavi,puteti face si 2 tavi si sa puneti foaie deasupra capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (20)

reisnaor_2006 1

26.02.2016, 15:16

multumesc

RuxyRux 1

26.02.2016, 20:37

Ce bunatate!

elucubratiiculinare 1

28.02.2016, 17:58

sigur voi incerca

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde