Kringel estonian

de madi_marin in Dulciuri, 11 Feb 2012 | 5541 vizualizari

 

E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit ….in mare…. a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum….nota.

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 120 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 30 g unt sau margarină
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • Pentru uns:
  • 75 g unt sau margarină
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu vârf cu scorţişoară praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kringel estonian:

Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului.

Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul,sarea, seminţele de vanilie şi coaja rasă de lămâie. Se selectează programul de frământare şi dospire, cam 1 oră şi jumătate.

Se scoate aluatul pe masa înfăinată, se întinde sub formă dreptunghiulară şi cam de 1 cm grosime. Se unge cu untul sau margarina frecată cu zahărul şi praful de scorţişoară din care se mai păstrează un pic pentru uns colacul la final. Aluatul se rulează, apoi se taie pe jumătate pe lungime, dar nu până la capăt….se mai lasă netăiat cam 5 cm. Se împletesc cele două bucăţi cu taietura in afară.  Se formează un colac care se unge cu crema rămasă. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute. Înainte cu 10 minute de a-l scoate din cuptor se mai presară cu căteva cristale de zahăr.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Kringel estonian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

madi_marin 1

19.02.2012, 19:01

Ica_mama....ma bucur ca iti place colacelul...

irena 1

22.02.2012, 19:13

F aspectuos si f gustos !

madi_marin 1

23.02.2012, 17:00

irena...ma bucur ca iti place...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Estonian Kringel